Actieve NGF tijdens KLM Open

KLM Open was meer dan topsport
27 september 2016 Redactie NGF
Dat Joost Luiten op 11 september het KLM Open gewonnen heeft, zal niemand in golfend Nederland ooit nog vergeten. Voor eigen publiek pakte hij de felbegeerde titel. De NGF had behalve de topsport nog een aantal ballen hoog te houden gedurende het toernooi. Zo zorgde zij voor de ruim 1000 vrijwilligers, organiseerde inspiratiesessies voor de GolfMarkt en was aanwezig met het RAAK! funpark en De Golf Academie.

GolfMarkt inspiratiesessies

De GolfMarkt inspiratiesessies vonden plaats in de seminar-ruimte die de NGF beschikbaar had gesteld voor de verschillende afdelingen. Bijeenkomsten zoals het Najaarsoverleg, Speelkwaliteit & the Green Deal en een bijeenkomst voor RAAK!-clubs trokken de aandacht van een boel clubs. De presentaties zijn allen terug te vinden op het NGF Informatieplein.

Een eerste kennismaking óf techniek bijschaven

De Golf Academie gaf gedurende vier dagen uitgebreid de aandacht aan beginnende golfers die een eerste proefles namen of golfers die een deel van de techniek kwamen finetunen. Ieder kwartier zolang het toernooi duurde was volgeboekt. 

RAAK! was weer aanwezig met de kleurrijke verschijning, welke beter bekend is als 'Funpark'. SPOT (de goedlachse mascotte van RAAK!) ontmoette iedere dag nieuwe gezichten en verwelkomde tourspelers die een bezoek kwamen brengen. Op donderdag en vrijdag kwamen basisschoolkinderen uit de omgeving van Spijk op uitnodiging een kijkje nemen op het KLM Open

Ruim 1000 vrijwilligers

Het toernooi en alle 'side-events' werd mede mogelijk gemaakt voor de tomeloze inzet van ruim 1000 vrijwilligers. Vrijwilligers die zich al jaren lang inzetten voor de sport, maar ook veel nieuwe gezichten, zoals bijvoorbeeld de vrijwilliger van het jaar, Cas van 16 jaar die eindelijk mocht helpen.

Bekijk de aftermovie

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}