Dustin Johnson
Dustin Johnson is goed op weg naar de 10 miljoen dollar
Beeld: Golfsupport.nl

Johnson gedeeld 1ste, McIlroy 2 slagen achter

23 september 2016 Redactie GOLF.NL
De Amerikaan Dustin Johnson, de leider in de FedEx Cup Standings, is gedeeld eerste na de eerste ronde van de slotwedstrijd die de winnaar van de Cup gaat bepalen.

Het Tour Championship is de laatste wedstrijd van de FedEd Cup, de beste dertig spelers in de FedEx Cup Standings doen mee.

Na een ronde 66 (-4) op East Lake GC is Dustin Johnson gedeeld eerste, samen met Hideki Matsuyama en Kevin Chappell. Als Johnson het Tour Championship in Atlanta wint, wint hij zeker de FedEx Cup en de 10 miljoen dollar die daaraan verbonden is. Maar een plaats in de top-5 op East Lake kan al genoeg zijn voor US Open-kampioen Johnson, afhankelijk van hoe de anderen spelen. Johnson won dit jaar al drie wedstrijden en speelt volgende week in de Ryder Cup.

Rory McIlroy, gedeeld zevende met -2, moet deze week winnen om ook de FedEx Cup te veroveren, en Johnson moet dan gedeeld tweede of lager eindigen. McIlroy is de enige Europese Ryder Cup-speler die zich geplaatst heeft voor de laatste wedstrijd van de FedEx Cup, de slotwedstrijden van de Amerikaanse PGA Tour.

Jason Day (-3) is gedeeld vierde. Jordan Spieth, de winnaar van de FedEx Cup in 2015, is net als McIlroy gedeeld zevende. 

De Amerikaaan Bubba Watson, die mogelijk zondagavond de vierde en laatste wildcard voor de Ryder Cup krijgt, is gedeeld 15de. 

Leaderboard.

FedEx Cup-ranglijst.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}