Bernd Wiesberger is in vorm en gaat met -8 aan de leiding in het door slecht weer geplaagde Porsche European Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Spel gestaakt in München, Wiesberger leidt

22 september 2016 Redactie GOLF.NL
Net als in Italië vorige week is het weer nu spelbreker in Duitsland in de eerste ronde van het Porsche European Open.

In aanloop naar het met 2 miljoen euro gedoteerde Porsche European Open werd de pro-am al afgelast en konden de spelers geen oefenronde spelen wegens een door hevige regenval ondergelopen baan. Op donderdagochtend was de mist spelbreker. Het spel ging uiteindelijk pas om 10:45 uur van start, drie uur en 25 minuten later dan gepland. Het betekende dat niet iedereen op donderdag de eerste 18 holes heeft kunnen afmaken. 

Bernd Wiesberger kon dat wel en gaat met -8 voorlopig alleen aan de leiding. De runner-up in het KLM Open achter Joost Luiten, die deze week rust neemt, is dichtbij de Oostenrijkse grens in vorm en lijkt de te kloppen man deze week. 

Renato Paratore staat op -6. Een vijftal spelers deelt de derde plaats met -5. 

Natuurlijk zijn de ogen - met de Ryder Cup die morgen over een week begint - ook gericht op Martin Kaymer en Thomas Pieters, die zich voorbereiden in München in hun laatste week voor de grootste en mooiste wedstrijd in golf. 

Kaymer heeft negen holes gespeeld en staat met level par net in de top-100. Flightgenoot Ernie Els kwam ook niet verder dan level par. De derde en laatste speler uit de showflight, de Belg Pieters, staat op +2.

Ronde 1 wordt vrijdag afgemaakt vanaf 07:30 uur 's ochtends.

Leaderboard.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}