Haarman, Bontan en Weber spelen deze week in Mexico de Espirito Santo Trophy, het WK voor teams.
Beeld: Golfsupport.nl

Oranje boekt kleine winst: 26ste

17 september 2016 Redactie GOLF.NL
Op de derde dag van het WK voor teams in Mexico deed Roos Haarman namens Oranje wat terug en werden er wat plaatsen teruggepakt in het klassement.

Haarman noteerde op vrijdag een ronde 71 (-1), tot dusver de laagste ronde van het Nederlandse team. De 75 (+3) van Dewi Weber leverde een dagscore op van 146 en zes plaatsen winst in het klassement. De 76 (+4) van Zhen Bontan kon worden weggestreept. Het totaal na 54 holes - met nog een ronde te gaan op zaterdag - bedraagt +18.

'Het was beter vandaag', zei coach Marjet van der Graaff vanuit Mexico. 'De dames waren wat scherper en Roos (Haarman) was goed vandaag. Een lage score helpt natuurlijk altijd voor de dagscore. Het staat dicht op elkaar dus het doel is om morgen twee scores onder par binnen te brengen zodat we nog wat kunnen stijgen in het eindklassement', aldus Van der Graaff. 

Zuid Korea is een klasse apart in Mexico. Met -19 staat het Koreaanse team maar liefst 14 slagen los van de nummer twee, Zwitserland (-5).  Er doen in totaal 55 landen mee in Mexico. De strijd om de derde plaats tussen Thailand (-1), Ierland (par) en Denemarken (par) is nog spannend. 

Hye Jin Choi leidt het individuele klassement met -9. Dewi Weber (+9) is 46ste. 

De Nederlandse dames starten zaterdag om 16:15 (NLse tijd).

Leaderboard Individueel.
Leaderboard Teams.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}