Robin KInd
Robin Kind
Beeld: Golfsupport.nl

Kraaij en Remkes door naar Second Stage Q School

16 september 2016 Redactie GOLF.NL
Michael Kraaij en Taco Remkes hebben de eerste fase van de Qualifying School voor de European Tour succesvol doorlopen. Kraaij werd 2de in Fleesensee en Remkes deed ook voldoende in Roxburghe met een 12de plaats.

Kraaij noteerde in de vierde ronde vijf birdies en bleef net als op dag 1 en 2 bogeyvrij. Met zijn totaal van -14 wordt de professional runner-up en verdient hij 1.200 €. 'Eigenlijk 3 rondjes foutloos golf gespeeld en zonder bogeys', evalueerde Kraaij de succesvolle week. 

'Gisteren was ik een beetje slordig van de tee op de eerste 5 holes waardoor ik m'n enige 3 bogeys van het toernooi noteer. Heb het spel van 2e ronde van het KLM Open (Kraaij noteerde een 69 en miste de cut op een slag, red.) doorgetrokken deze week en net wat meer puts geholed, maar vooral heel veel fairways en greens geraakt', aldus Kraaij.

Jeroen Krietemeijer miste donderdag met +11 de cut (+4). 

Taco Remkes speelde zijn First Stage op Roxburghe in Engeland. Ondanks een mindere slotronde (74, +2) gaat ook Remkes door naar Second Stage. De Amsterdammer werd uiteindelijk twaalfde met een score van -4. 'Speelde neit goed', zei Remkes vanuit Engeland. 'Op attitude gespeeld deze week. Doel gehaald, op naar de volgende', aldus Remkes.

Scores Roxburghe.

Q School

Er zijn de komende weken nog zes First Qualifying Stage-wedstrijden. 

De beste 25 spelers in de finale van de Qualifying School veroveren een kaart voor de European Tour. De spelers buiten de top-25 winnen een kaart voor de Challenge Tour. De spelers die de cut missen in de finale, veroveren ook een kaart voor de Challenge Tour, maar dat is een kaart met minder speelrechten.

Vorig jaar haalden drie Nederlanders de cut in de finale (Reinier Saxton, Wil Besseling en Maarten Lafeber), maar ze eindigden niet hoog genoeg om een kaart voor de European Tour te winnen.

Alle Qualifying School-toernooien op een rij.

Vragen en antwoorden (in het Engels).

}