Slecht weer is spelbreker in Italië. Joost Luiten staat met -5 (32 holes gespeeld) gedeeld 19de.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten neemt vorm mee naar Italië

16 september 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten heeft zijn goede spel uit Spijk mee naar Italië genomen. Het weer helaas niet.

Ook op dag twee van het Italian Open werd het spel wegens regen en onweer vroeg gestaakt. Na een lange regenonderbreking leek het spel om 18.15 weer hervat te kunnen worden. Onweer gooide echter roet in het eten. De wedstrijdleiding blies dag twee definitief af, waardoor de spelers - en ook Luiten - zaterdagochtend om 07:30 weer terug mogen komen.

Op het moment van staken had de Nederlander nog vier holes te spelen in zijn tweede ronde. In de morgen had de tweevoudig KLM Open winnaar zijn eerste ronde al keurig afgerond in 67 (-4) slagen. In de tweede ronde ging Luiten rustig verder met zijn goede spel van tee tot green. De birdiekansen die de Blijswijker creëerde werden benut op 12, 13 en 14 (Luiten begon zijn tweede ronde op 10). Het gaf hem met -7 kort de gedeelde leiding, totdat de Nederlander met een dubbele-bogey op 18 van Golfclub Milano een stap terug moest doen. Na een vijftal parren staat Luiten met -5 gedeeld 19de.

'Na een hectische week was mijn spel vandaag weer goed', zei Luiten vanuit Italië. Over de dubbel-bogey op 18: 'Ik had een modderbal vanuit de rough, die ik vervolgens sla met een ijzer-7. Had wel verwacht dat de bal naar rechts zou gaan vanwege de modder aan de linkerkant van de bal, maar deze ging gewoon 90 graden naar rechts, en dat maakte het erg lastig. Het had een bogey mogen zijn, maar zeker geen dubbel-bogey na een drieputt. Heb vandaag 24 holes goed staan putten, maar op de laatste 5 holes mis ik elke keer birdie-putts van binnen de 4 meter. Dat was jammer en moet morgen beter', aldus Luiten.

Chris Paisley gaat aan de leiding met -10, maar moet morgen ook terugkomen. Danny Willet heeft 13 holes gespeeld en volgt met -9 op een slag. Slechts vier spelers wisten op vrijdag hun tweede ronde te voltooien. Een van die spelers is Richard Green, die met -8 de derde plaats deelt.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}