Joost Luiten preview - Open D'Italia

14 september 2016 Redactie GOLF.NL
Na de overwinning in het KLM Open op zondag is Joost Luiten dinsdag aangekomen in Italiƫ. Joost geeft aan dat hij zijn winst goed heeft gevierd, maar klaar is voor deze nieuwe week.
'Het volgende toernooi staat alweer voor de deur, dat is het leven van een Tour pro. Als ik mijn vorm kan meenemen van afgelopen week gaat het goed komen. Parco Reale di Monza is een moeilijke baan, een ouderwetse golf course. Smalle holes, veel bomen en je moet de ballen echt shapen vanaf de tee. Het zijn kleine greens dus je ijzerspel moet goed zijn. Dat was afgelopen week zeker het geval dus dat moet goed komen!'

Italian Open

Veel prijzengeld (3 miljoen euro), dus een goed veld deze week in Italië. In 2015 bedroeg de prijzenpot 'slechts' anderhalf miljoen euro. Deze stijging heeft alles te maken met de Ryder Cup van 2022, die zal plaatsvinden in Rome. Een deel van het 'bid' van Italië bestond uit de belofte dat vanaf 2017 het prijzengeld voor het Italian Open niet minder dan 7 (!) miljoen euro zal bedragen. Terug naar deze week: vorig jaar won Rickard Karlberg door in een play-off Martin Kaymer van zich af te schudden. De Duitse majorwinnaar is een van de zeven spelers uit Darren Clarkes Ryder Cup team die naast het circuit van Monza hun kunsten komen vertonen. In totaal spelen er negen spelers uit de top-50 (en 22 uit de top-100) van de wereld in Italië. 

Net als het KLM Open is het Italiaans Open een van de weinige toernooien die al sinds de oprichting van de European Tour (1972) op de kalender staan. En de 73ste editie is er gelukkig een met Joost Luiten, die misschien blij zal zijn dat hij de hectiek in eigen land na zijn overwinning even kan ontsnappen. De Nederlander start donderdag om 13:30 en speelt in een mooie flight met Ryder Cup vice-captain Padraig Harrington en Ryder Cup debutant Andy Sullivan. Het is Luitens vijfde deelname aan het Italian Open. Beste resultaat: een vierde plaats in 2014 in Turijn.

Het Italian Open is vier dagen live te zien op Ziggo Sport Golf. 

Uitzendtijden:
Donderdag: 11:30 - 13:30 & 15:30 - 18:30
Vrijdag: 11:30 - 13:30 & 15:30 - 18:30
Zaterdag: 13:00 - 17:00 
Zondag: 13:00 - 18:00

Leaderboard.
Starttijden

}