Joost Luiten
Joost Luiten met zijn caddie en vriendin
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten van 73e naar 60e plaats op wereldranglijst

12 september 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is na zijn zege in het KLM Open flink gestegen op de wereldranglijst, van de 73ste plaats naar de 60ste.

Joost Luiten kwam tot 8 september drie weken niet in actie en was naar de 73ste plaats gezakt. Nu, dankzij een tweede zege in het KLM Open, staat hij weer dicht bij de top-50 spelers van de wereldranglijst en is er weer zicht op deelname aan de allergrootste toernooien. Luiten doet deze week mee aan het Italiaans Open.

Na Joost Luiten is Darius van Driel de beste Nederlander op de wereldranglijst. Van Driel werd afgelopen week gedeeld achtste in de Irish Challenge. Hij is gestegen van de 411de naar de 378ste plaats.

De Belg Thomas Pieters moest afzeggen voor het KLM Open omdat hij een allergische reactue had gekregen na een wespensteek. Desondanks is hij van de 41ste naar de 39ste plaats gestegen.

In Amerika heeft Dustin Johnson het BMW Championship gewonnen. De Amerikaan blijft nummer 2 van de wereld achter Jason Day.

De wereldranglijst voor vrouwen is nog niet bijgewerkt. Op de lijst van 5 september is Christel Boeljon 148ste. Anne van Dam is 333ste, Dewi-Claire Schreefel 497ste en Joyce Chong is nummer 1059.

Wereldranglijst mannen.

Wereldranglijst vrouwen.

Race to Dubai European Tour.

Ryder Cup-kwalificatieranglijst Europa.

Race to Oman (Challenge Tour).

FedEx Cup-ranglijst.

Lees al het Joost Luiten nieuws!

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


}