Reinier Saxton
Reinier Saxton
Beeld: Golfsupport.nl

Van Driel en Saxton schieten weinig op in Ierland

10 september 2016 Redactie GOLF.NL
Darius van Driel en Reinier Saxton hebben op dag 3 van de Irish Challenge geen winst kunnen boeken in het klassement.

Darius van Driel begon zaterdag op de 40ste plaats en verloor met een ronde 74 op zaterdag drie plaatsen. Van Driel tekende een kaart met twee dubbele bogeys, één bogey en drie birdies.

'Ik laat met m'n korte spel en putten te veel liggen vandaag', zei Van Driel. 'Je merkt dat de baan wel last heeft van de hoeveelheid regen die er gevallen is. Toch is m'n score niet goed te praten. Het moet gewoon beter op een dag als vandaag', aldus Van Driel, die er na 18 holes nog goed voor stond, maar op vrijdag in helse omstandigheden een duikeling maakte in het klassement. 'Morgen gaat het nog harder waaien dan op vrijdag, dus er kan nog een hoop gaan schuiven in het klassement', keek de professional vooruit op de dag van morgen.

Reinier Saxton stond 30ste na de tweede ronde, maar kon zijn positie op zaterdag niet handhaven. Saxton tekende voor vijf bogeys en een dubbele bogey - en kon daar slechts twee birdies tegenover zetten. Met een ronde 77 (+5) begint de Santpoorter op zondag op de 51ste plaats. 

'In tegenstelling tot gister hadden we geen problemen met het weer vandaag', reageerde Saxton. 'Er stond weinig wind. Ik speelde gister gewoon heel goed in dat weer en vandaag eigenlijk gewoon niet.'

Robin Kind en Jurrian van der Vaart misten vrijdag de cut. De leiding is met -8 in handen van Bernd Ritthammer. De Duitser heeft twee slagen voorsprong op Sam Walker.

Leaderboard.

Road to Oman.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}