Club de Golf La PeƱaza
Speelsters in actie in de eerste ronde
Beeld: Club de Golf La Peñaza

Chong 37ste na dag 1 slottoernooi

20 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Joyce Chong is het slottoernooi van de LET Access Series begonnen met een ronde 75 (+3). De speelster van Houtrak is gedeeld 37ste.

Het toernooi met de naam Santander Golf Tour LETAS wordt gespeeld op La Peñaza Club de Golf bij Zaragoza in Spanje. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen van de LET Access Series, de divisie onder de Ladies European Tour. 

De leider na dag één, Rachel Raastad uit Noorwgen, maakte 67 (-5). De Belgische Manon de Roey is gedeeld tweede met 68 slagen. 

Joyce Chong is nummer 27 op de jaarranglijst. De top-5 van de Tour aan het eind van het seizoen promoveert naar de Ladies European Tour. Chong kan niet meer in de top-5 eindigen, maar wel in de top-20. Nummer 6 tot en met 20 mogen meteen door naar de finale van de LET Tour School, ze mogen de eerste fase van de Qualifying School dus overslaan.

Leaderboard. Order of Merit.

LPGA Tour

Na de eerste ronde van het Blue Bay LPGA in China gaat de Australische Minjee Lee aan de leiding. Met 65 slagen (even onder par) heeft ze twee slagen voorsprong op de Amerikaanse Jessica Korda en de Duitse Sandra Gal. Carlota Ciganda, die vorige week het LPGA Keb Hana Bank Championship won, is met -4 gedeeld vierde. 

Het toernooi wordt gespeeld op de Jian Lake Blue Bay Golf Course op Hainan Island.

Leaderboard.

}