Anne van Dam in het Xiamen International Ladies Open
Beeld: LET
Anne van Dam: een eerste zege op de Ladies European Tour
Beeld: LET

Van Dam wil 'Chinese dubbel' en naar de Spelen

20 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam heeft deze week rust maar speelt volgende week opnieuw een toernooi in China.

De Ladies European Tour sprak met Anne van Dam, die vorige week haar eerste toernooi van de LET won en nu in China traint omdat ze daar volgende week nog een toernooi speelt. 

De 21-jarige Van Dam heeft bezoek van haar moeder Narda. Zij is een helikopterpiloot bij ANWB medical air assistance en zal haar dochter caddieën in het Sanya Ladies Open op Yalong Bay Golf Club, een toernooi dat op 27 oktober begint. Het is de tweede keer dat de moeder van Anne de tas draagt, de eerste keer wonnen ze samen een wedstrijd van de LET Access Series, de divisie onder de LET.

'Het zal leuk worden', vertelt Anne aan de Ladies European Tour. 'Mijn moeder zit niet echt in golf maar steunt mij heel erg. Ze wil eigenlijk elke week komen maar ik zeg altijd: laat mij m'n eigen ding doen. Maar omdat ik nu een week vrij had tussen twee toernooien in zei ze: dan kom ik nu twee weken langs.'

Van Dam, een tweedejaars pro, doet voor de tweede keer mee aan het Sanya Ladies Open. 'De baan past bij me, ik ben vorig jaar gedeeld 20ste geworden. Ik ben nu goed in de gelegenheid om te oefenen en te rusten. Ik kan vaak de driver slaan en de par-5 holes zijn in twee te halen, net als op de Orient Golf Club.' De Orient GC is de baan waar Anne van Dam vorige week haar eerste toernooi van de Ladies European Tour won, het het Xiamen International Ladies Open (lees hier meer).

'Mijn doel dit jaar was om in de top-35 van de jaarranglijst te eindigen en een toernooi te winnen. En dat heb ik gedaan. Ik probeer elke week te winnen. Dit jaar was teleurstellend maar nu is het een geweldig jaar.' 

Het volgende doel van Van Dam is om mee te doen aan golf op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Lees hier meer over in het volledige interview op ladieseuropeantour.com.

Order of Merit-jaarranglijst LET. Wereldranglijst.

Website Anne van Dam.


}