Joost Luiten
Joost Luiten in de British Masters
Beeld: Getty Images

Luiten van 37e naar 60e plaats in British Masters

15 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is op dag drie van de British Masters weer flink gezakt in het klassement, net als op dag twee. Alex Noren heeft de leiding overgenomen.

Joost Luiten zakte zaterdag door een ronde 73 op The Grove bij Londen van de 37ste naar de 60ste plaats. De KLM Open-kampioen maakte een double, twee bogeys en twee birdies.

'Het spel is gewoon even niet goed, vooral naar de vlaggen', zei de Rotterdammer. 'Ik sla eigenlijk geen ijzer pin high. Het was zo'n dag om snel te vergeten! Ik moet mijn ijzers gewoon beter slaan dan dat ik op dit moment doe, ik krijg niet de compressie op de bal die ik normaal wel heb.' (Lees een uitgebreide reactie op joostluiten.com.)

De Belg Nicolas Colsaerts zakte door een ronde 76 van de 14de naar de 60ste plaats. Luiten en Colsaerts spelen zondag in dezelfde flight.

De Engelsman Richard Bland verloor zaterdag de koppositie aan de Zweed Alex Noren. Noren ging rond in 65 slagen en gaat aan de leiding met een totaal van zestien onder par. Bland is na een ronde 69 tweede met -13 totaal.

Op de derde plaats, met -12, Volgen Tommy Fleetwood, Ricahrd Sterne, Bernd Wiesberger en Peter Hanson. Lee Westwood is gedeeld zevende.

Leaderboard British Masters.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}