Tyrrell Hatton stond voor deze week nog net buiten de top-50, maar zal vanaf morgen zeker tot de vijftig beste spelers behoren.
Beeld: Golfsupport.nl

Hatton haalt zijn gram op St Andrews

9 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
De Engelse golfbelofte Tyrrell Hatton pakte zondag op St Andrews op overtuigende wijze zijn eerste zege op de European Tour.

Op St Andrews was de 24-jarige Engelsman onverslaanbaar. Zaterdag noteerde Hatton een 62, zondag een 66 voor een totaal van 23 onder par. Ross Fisher en Richard Sterne hadden vier slagen meer nodig en deelden de tweede plaats.

Hatton kwam in de laatste ronde goed uit de startblokken met birdies op de derde en vierde hole van de Old Course. Pas op 17 verloor de nummer 53 van de wereld een slag met bogey en op 18 was par ruim voldoende voor de beker en een cheque van meer dan 700 duizend euro.

'Het voelt geweldig', reageerde Hatton, die dit jaar al in de top-10 eindigde in zowel het Brits Open als het US PGA Championship. 'Ik heb hiervan gedroomd sinds ik zes was en op Wentworth liep. Dit is ongelofelijk. Ik was in de ronde best zenuwachtig maar ik speelde goed vandaag en holede een paar goede putts en dat zorgde ervoor dat ik het momentum hield. Dat was de sleutel tot deze zege.' 

Martin Kaymer werd knap zesde. Ryder Cup teamgenoten Thomas Pieters (50ste) en Rafa Cabrera Bello (31ste) leken vermoeid na een hectische week en speelden geen echte rol van betekenis.

Danny Willett en Jonathan Smart wonnen de pro-am met -38. Joost Luiten miste zaterdag de cut na 54 holes.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}