Joost Luiten kwam zaterdag tekort op St Andrews.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten mist cut in Schotland

8 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten had een goede ronde nodig op de Old Course om de cut te halen. Die goede ronde kwam er niet, en met een totaal van +2 miste de Nederlander, voor het derde jaar op rij, ruim de cut in het Alfred Dunhill Links Championship.

Joost Luiten en linksgolf; het is nog geen goed huwelijk. Het begin van de derde ronde op de Old Course van St Andrews was nog hoopvol - Luiten noteerde drie birdies op holes 3, 5 en 6 - maar op de tweede negen gooiden twee bogeys (15 en 16) roet in het eten. Zijn ronde 71 (-1), de eerste onder par deze week, was niet slecht, maar bij lange na niet genoeg om de cut, die op -3 lag, te halen.

'Vandaag was het simpelweg niet goed genoeg', zegt Luiten op zijn website. 'Ik wist dat ik laag moest gaan om het weekend te halen. De start was goed met -3 na 6. Ik holede een paar goede putts, daarna kreeg ik mijn ijzers gewoon niet dichtbij genoeg en vielen de putts niet. Op de back nine was het wat lastiger met wind tegen. Ik vond helaas twee bunkers op 15 en 16 en dat kost direct een slag hier. Het was drie dagen niet scherp genoeg naar de greens en dan is het lastig scoren op deze linksbanen.'

Het is de derde keer op rij dat Luiten de cut mist in dit toernooi. Volgende week treedt de Nederlander aan in de British Masters. 

Tyrrell Hatton heeft met nog een ronde te gaan de beste papieren voor de zege. Het Engelse talent (25) noteerde zijn laagste ronde ooit (62, St Andrews, een evenaring van het baanrecord), staat op -17 en heeft een voorsprong van drie slagen op Ross Fisher (-14). Joakim Lagergren en Richard Sterne volgen op -13.

Ryder Cuppers Martin Kaymer (-12), Rafa Cabrera Bello (-8) en Thomas Pieters (-5) doen het allesbehalve slecht na de hectische week in Minnesota. 

Leaderboard.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}