Al 24.000 gebruikers van de app GOLF.NL

24 november 2016 Redactie GOLF.NL
Ruim 24.000 golfers in Nederland hebben hem gedownload en in gebruik, de app GOLF.NL die eind augustus is gelanceerd. Inmiddels zijn via de app ruim 10.000 qualifying en 19.000 oefenkaarten ingevoerd. Speciaal voor clubs en banen geven we hier een update van de app en de mogelijkheden.

Wat kan een golfer precies met de app?

Voer een scorekaart in via de app en je ziet direct je nieuwe handicap

De voornaamste reden dat golfers de app gebruiken, is de laagdrempeligheid van het invoeren van een scorekaart via een smartphone. Overal en altijd, op welke baan in Nederland dan ook. Voert een golfer een qualifying kaart in en keurt zijn/haar marker die goed, dan berekent de app meteen de nieuwe handicap. De kaart wordt direct naar de club gestuurd zodat zij de kaart kan controleren. Daarnaast is er de handicapranking waarop golfers hun handicap kunnen vergelijken met vrienden, mensen in de buurt en zelfs in heel Nederland! Ook houdt de app gespeelde scorekaarten bij en de laatste baaninformatie.

Wat moet een golfclub weten over de app?

Inmiddels spelen golfers van elke club of baan in Nederland met de app GOLF.NL. Sommigen voeren alleen oefenkaarten in, maar er worden ook steeds meer qualifying kaarten geregistreerd. Golfers kunnen nu op drie manieren hun scorekaart invoeren: 

  1. invoeren via de app of mijn.golf.nl;
  2. inleveren op de golfclub;
  3. invoeren via de zuil of website van de club. De gespeelde scorekaarten die via de golfclubs worden ingeleverd, worden uiteraard ook meegenomen in de handicapberekening van de golfer. Hierbij is het wel van belang dat de golfclub een actieve koppeling heeft met de app. 

Benieuwd of uw club gekoppeld is? Kijk even hier. Hier vindt u ook de ‘meest gestelde vragen’.

Wedstrijd- en buitenlandse scorekaarten kunnen niet via de app ingevoerd worden.

Extra informatie over de app

Ter ondersteuning aan clubs en banen is er een eenvoudige ledenpresentatie en een informatieve tekst voor op de clubwebsite beschikbaar op het NGF Informatieplein in het project ‘Handicap Systeem’. Daarnaast ontvangen alle clubs en banen twee zogenaamde ‘wobblers’ die eenvoudig op de servicebalie en/of de zuil in het clubhuis geplakt kunnen worden. Hiermee worden golfers geïnformeerd op welke manier ze een gespeelde scorekaart kunnen indienen. De NGF is continu bezig om met de softwareleveranciers de app verder te optimaliseren om het spelplezier van de golfer te stimuleren. 

Heeft u als club of als golfer nog vragen over de app, mail dan naar app@golf.nl.

}