Anne van Dam in actie op Doha Golf Club.
Beeld: Tristan Jones (Ladies European Tour)

Van Dam laat veel liggen

24 november 2016 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam raakte net als op woensdag 17 greens in regulation, maar tot haar grote frustratie benutte ze op dag twee van het Qatar Ladies Open niet de kansen die ze kreeg.

Met twee birdies en een bogey - voor een 71 - staat de Nederlandse professional er nog prima voor en is er gezien haar uitstekende spel van tee tot green nog veel mogelijk. Dankzij een totaal van -4 staat Van Dam na 36 holes gedeeld 16de in het klassement en vijf slagen achter Lydia Hall en Nanna Koerstz Madsen, die met -9 aan de leiding gaan. 

'Vandaag was echt teleurstellend', reageerde Anne van Dam. 'Ik heb prima staan spelen en raak weer 17 greens, en ik had veel kansen van dichtbij maar kreeg er gewoon helemaal niks in. Ik eindig met drie 3-putts op 16, 17 en 18 voor par-bogey-par. Dat is gewoon zuur en daar baal ik echt goed van, want ik had na vandaag bovenin moeten staan.' 

Het Qatar Ladies Open is een nieuw (72-holes) toernooi en de een na laatste reguliere wedstrijd van de Ladies European Tour in 2016. Het slottoernooi is de Omega Dubai Ladies Masters (7-10 december). Anne van Dam is nummer 24 op de Order of Merit, mede dankzij een eerste zege op de Ladies European Tour dit sezoen. 

Doha Golf Club is de baan in Qatar waar Rolf Muntz in 2000 de Qatar Masters won.

Leaderboard.

Order of Merit.

Website Anne van Dam.

Ronde 3 en 4 (vrijdag en zaterdag) worden live uitgezonden op YouTube:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}