Joost Luiten
Joost Luiten in het DP World Tour Championship
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten stijgt één plaats op de wereldranglijst

21 november 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is na het slottoernooi van de European Tour één plaats gestegen op de wereldranglijst.

Joost Luiten werd zondag gedeeld 13de in het DP World Tour Championship, het laatste toernooi van het seizoen 2016 van de European Tour. Lees hier meer over Luiten in het slottoernooi. 

Het betekende voor de Nederlander maar één plaats winst op de wereldranglijst, van de 60ste naar de 59ste plaats. In de Race to Dubai van 2016 is Luiten op de 15de plaats geëindigd. Daarmee heeft hij zich geplaatst voor twee grote toernooien in 2017: het Brits Open en het WGC-Mexico Championship.

Luiten doet deze week mee aan de World Cup, samen met Darius van Driel. De World Cup of Golf in Australië telt niet mee voor de wereldranglijst.

Matt Fitzpatrick uit Engeland, de winnaar van het DP World Tour Championship, maakte zich voor dit toernooi zorgen over zijn plaats in de top-50 van de wereld. Hij is gestegen van de 51ste naar de 29ste plaats. De top-50 van de wereld mag over het algemeen meedoen aan alle grote toernooien inclusief de majors.

De Amerikaan Jordan Spieth won zondag voor de tweede keer in drie jaar het Australian Open. Spieth blijft nummer 5 van de wereld. Landgenoot Brooks Koepka won in Japan het Dunlop Phoenix. Hij is gestegen van de 21ste naar de 17de plaats.

Het toernooi van de Amerikaanse Tour van afgelopen week, de RSM Classic, is gewonnen door Mackenzie Hughes. Hij is nu nummer 110 en stond op de 287ste plaats.

Vrouwen

Charley Hull won afgelopen zondag het slottoernooi van de Amerikaanse LPGA Tour, het CME Group Tour Championship. Het is haar eerste zege op de LPGA Tour. De 20-jarige Engelse steeg 11 plaatsen op de wereldranglijst en is nu 18de.

Ariya Jutanugarn, die afgelopen seizoen vijf keer won, won drie grote prijzen. Ze is LPGA Player of the Year, nummer 1 op de Money List van 2016 en nummer 1 in de Race to the CME Globe. De Thaise is nummer 2 van de wereld. Lydia Ko voert nog steeds de wereldranglijst aan.

Christel Boeljon eindigde op de LPGA Money List op de 114de plaats, Dewi-Claire Schreefel op de 167ste plaats.

Dit is de positie van de Nederlandse speelsters op de lijst van 21 november. 

  • 203 Christel Boeljon (één plaatsen gezakt)
  • 255 Anne van Dam (één plaats gezakt)
  • 541 Dewi-Claire Schreefel (drie plaatsen gestegen)
  • 743 Joyce Chong (vier plaatsen gestegen)

Wereldranglijst mannen.

Wereldranglijst vrouwen.

Race to Dubai European Tour 2016.

Race to Oman (Challenge Tour) 2016.

Money List LPGA 2016.

Order of Merit Ladies European Tour 2016.

World Amateur Golf Ranking.

Joost Luiten nieuws.

Video van de slotronde van het Australian Open:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Video van de slotronde van het CME Group Tour Championship:

}