Joost Luiten tekende voor een 70 (-2) op dag twee van de Nedbank Golf Challenge.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten kruipt omhoog in Nedbank

11 november 2016 Redactie GOLF.NL
Met een tweede ronde in 70 slagen (-2) is Joost Luiten een aantal plaatsen gestegen in het klassement; na 36 holes in de Nedbank Challenge in Sun City is hij met level par gedeeld 21ste.

Voordat de hoorn (onweer) klonk op Gary Player CC wist de Nederlander met vier birdies en twee bogeys zijn ronde boven par van donderdag (+2) weg te poetsen. 

'Ik speelde vandaag weer goed, kwam weinig in de problemen, en dat is cruciaal op deze baan', zei Luiten. 'Een score van -2 is niet slecht. Hole 9 was echt jammer (Luiten maakt op deze par 5 een bogey-6). Ik sta voorlopig rond de twintigste plaats met level par. Hopelijk vallen er iets meer putts in het weekend.'

(Lees een uitgebreide reactie op de website joostluiten.com.)

Voor Luiten is dit het eerste toernooi van de Final Series waarbij hij in actie komt. De wedstrijd in Turkije vorige week sloeg hij over en Luiten begon deze week als de nummer 13 van de Race to Dubai. In de 'predicted standings' (klik hier voor de hele ranglijst) staat de Bleiswijker op de 15de plaats. Er staan deze week 78 spelers op de startlijst en er is geen cut. De prijzenpot in het 72-holes toernooi is goed gevuld met 7.000.000 dollar prijzengeld en de top-10 na het DP World Tour Championship van volgende week ontvangt een deel van de bonus pool (5 miljoen dollar).

Thomas Pieters (+5) staat buiten de top-50. Landgenoot Nicolas Colsaerts doet het iets beter met +2 en een plaats net buiten de top-30.

Fabrizio Zanotti schreef geschiedenis door de eerste hole-in-one in de geschiedenis van dit toernooi voor zijn rekening te nemen. De Paraguayaan had één slag nodig voor de par-3 vierde over 195 meter. Dankzij de ace was Zanotti met -8 lang alleen koploper, maar moest hij de leiding na 36 holes met twee late bogeys toch nog laten aan Alex Noren, die halverwege alleen op -8 staat. De Zweed heeft al drie keer gewonnen dit seizoen en heeft een slag voorsprong op Zanotti, Louis Oosthuizen, Chris Wood, George Coetzee en Jaco van Zyl.

Leaderboard.

Race To Dubai.

Bekijke de ace van Zanotti in ronde twee:


Loading the player...

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}