Thorbjorn Olesen zit op rozen. De Deen heeft met 18 holes te spelen zeven slagen voorsprong.
Beeld: Golfsupport.nl

Olesen op rozen in Turkije

5 november 2016 Redactie GOLF.NL
Thorbjørn Olesen heeft met nog een ronde te spelen in het Turkish Airlines Open maar liefst zeven slagen voorsprong.

Thorbjørn Olesen lijkt niet te stoppen op Regnum Carya in Antalya. Na een 62 op dag twee had de Deen op dag drie 68 slagen nodig. Zijn totaal van -18 na 54 holes is zeven slagen beter dan een groep van vijf achtervolgers op -11.

'Het is een raar gevoel, want ik ben nog nooit een laatste ronde in gegaan met zeven slagen voorsprong', zei Olesen over de druk die komt kijken bij de grootste voorsprong na 54 holes van het European Tour seizoen.

Nicolas Colsaerts ging rond in 70 slagen en zakte een paar plaatsen. De Belg staat nu 32ste.

Het Turkish Airlines Open op Regnum Carya Golf & Spa Resortoi is het eerste toernooi van de driedelige Final Series van de European Tour. Volgende week is de Nedbank Golf Challenge en over twee weken het DP World Tour Championship. In die finale speelt de top-60 van de Race to Dubai om de eindejaarsuitkering van 1.250.000 dollar die klaarligt voor de aanvoerder van de jaarranglijst. Het prijzengeld voor deze week en de komende twee weken bedraagt samen in totaal 27 miljoen dollar. 

Joost Luiten speelt niet in Turkije. Volgende week speelt hij wel in Zuid-Afrika de Nedbank Golf Challenge en de week daarop de finale in Dubai. 

Leaderboard.

Race to Dubai

Beelden dag drie van Ziggo:

Loading the player...

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}