Maarten Lafeber in actie op Las Colinas.
Beeld: Golfsupport.nl

Lafeber sterk op Las Colinas

5 november 2016 Redactie GOLF.NL
Zes Nederlanders zijn vrijdag in Spanje begonnen aan de Second Stage van de Qualifying School, de laatste fase voor de finale. 17 spelers per baan plaatsen zich voor de finale. Voorlopig voldoen alleen Maarten Lafeber en Taco Remkes aan de eis.

Er doen ongeveer 300 spelers mee aan Stage Two. Die fase bestaat uit vier 72-holes wedstrijden op vier locaties in Spanje. Na drie ronden is er een cut. 

Las Colinas (klik op de baan voor scoring)

Maarten Lafeber steeg met een tweede ronde in 66 slagen flink in het klassement. De routinier staat na 36 holes op de gedeeld zesde plaats (-7). Wil Besseling verloor terrein met een ronde 72 en staat met een totaal van -2 op de gedeeld 29ste plaats. Michael Kraaij verbeterde zich dankzij een 69 en staat met level par op de gedeeld 47ste plaats.

El Saler

Nicolas Smits heeft werk te doen. De amateur staat met +4 op de gedeeld 62ste plaats.

Panoramica

Taco Remkes (-6) staat na een tweede ronde in 69 virtueel precies op de laatste plaats die recht geeft op een startbewijs voor de finale op PGA Catalunya: de 17de plaats. 

Lars van Meijel begon Stage Two goed met een ronde 68 (-3). Op dag twee had de kersverse pro meer moeite en noteerde hij een 72. Van Meijel staat nu 34ste.

Lumine (geen Nederlanders)

Samenvatting Q school

Taco Remkes, Michael Kraaij en de amateurs Nicholas Smits en Lars van Meijel hebben zich in First Qualifying Stage geplaatst voor Stage Two. Spelers die de eerste fase niet overleefden waren Jeroen Krietemeijer, Robin Kind, Ruben van Uden, Lars Keunen, Rob van de Vin, Robbie van West, Maarten Bosch, Rowin Caron, Max Albertus en Xavier Ruix Fonhof 

Na de Second Stage wedstrijden van deze week volgt de zesdaagse finale. Die eindstrijd begint op 12 november en wordt gespeeld op PGA Catalunya bij Gerona. 

De beste 25 spelers in de finale van de Qualifying School veroveren een kaart voor de European Tour. De spelers buiten de top-25 winnen een kaart voor de Challenge Tour. De spelers die de cut missen in de finale, veroveren ook een kaart voor de Challenge Tour maar eentje met minder speelrechten.

Vorig jaar haalden drie Nederlanders de cut in de finale (Reinier Saxton, Wil Besseling en Maarten Lafeber), maar ze eindigden niet hoog genoeg om een kaart voor de European Tour te winnen.

Alle Qualifying School-toernooien op een rij.

Vragen en antwoorden (in het Engels).


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}