Thorbjørn Olesen
Thorbjørn Olesen
Beeld: Getty Images

Olesen aan kop in Turkije

4 november 2016 Redactie GOLF.NL
Thorbjørn Olesen heeft op de tweede dag van het Turkish Airlines Open de leiding overgenomen.

Thorbjørn Olesen was na dag één alleen tweede en nu alleen eerste met een voorsprong van zes slagen op twee nummers twee. De Deen speelde vrijdag een knappe ronde in 62 slagen op Carya Golf (-9): acht birdies, een eagle en een bogey. Met dit nieuwe baanrecord staat hij op -15

De Spanjaard Adrian Otaegui (63 slagen op vrijdag) en Thongchai Jaidee (66) zijn tweede met -9. Matteo Manassero (-8) is gedeeld vierde van de 78 spelers die meedoen in Turkije.

Nicolas Colsaerts ging rond in 69 slagen. De Belg steeg van de 30ste naar de 27ste plaats.

Het Turkish Airlines Open op Regnum Carya Golf & Spa Resortoi is het eerste toernooi van de driedelige Final Series van de European Tour. Volgende week is de Nedbank Golf Challenge en over twee weken het DP World Tour Championship. In die finale speelt de top-60 van de Race to Dubai om de eindejaarsuitkering van 1.250.000 dollar die klaarligt voor de aanvoerder van de jaarranglijst. Het prijzengeld voor deze week en de komende twee weken bedraagt samen in totaal 27 miljoen dollar. 

Joost Luiten speelt niet in Turkije. Volgende week speelt hij wel in Zuid-Afrika de Nedbank Golf Challenge en de week daarop de finale in Dubai. 

Leaderboard.

Race to Dubai

Beelden dag twee van Ziggo:

Loading the player...


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}