Judith de Graaf
Judith de Graaf krijgt les

'Toch leuk, zo’n award voor een birdie'

2 november 2016 Redactie GOLF.NL
Judith de Graaf deed afgelopen zomer samen met haar vriend mee aan een golfcursus op de Utrechtse GC Amelisweerd. GOLF.NL deed verslag van de tien lessen en wees de cursisten op de nieuwe app GOLF.NL. Wat zijn de ervaringen van Judith na twee maanden?

Hoe lang speel je al?

“We zijn nu drie jaar bezig. Ik vind het echt heerlijk, het is zo’n leuk spel … Ik zit op een handicap net boven de 35 en mijn vriend net boven de 27. Golf blijft dus een uitdaging maar we komen een heel eind. Dat je in het buitenland, op vakantie kunt spelen vind ik geweldig en ook dat het niet alleen een technische maar vooral ook een mentale sport is. Goed spelen en veel aan je hoofd hebben, werkt niet. Weet ik inmiddels uit eigen ervaring.”

Hoe vaak speel je en les je?

“We hebben in het begin veel gelest om handicap 54 te krijgen en om meteen goed beslagen ten ijs te komen. Deze zomer hebben we op Amelisweerd tien lessen in Stap 3 van De Golf Academie gevolgd die moesten resulteren in een handicap van 36 of lager. Dat is dus gelukt. Nu gaan we zelf aan de slag met alles wat we daar geleerd hebben. We proberen in het seizoen twee keer per week te spelen en in de winter één keer per week. We spelen op verschillende banen maar zijn geregistreerd bij Golfpark Spandersbosch in Hilversum.”

Wat vind je van de app GOLF.NL?

“Leuk en handig. Het installeren van de app gaat snel. Het belangrijkste wat je met de app doet – de scores van een rondje invoeren – gaat ook makkelijk. Je kunt de scores tijdens of na je ronde invullen en de app rekent door wat er met je handicap gebeurt en geeft het door aan de club waar je handicap geregistreerd is. Je hoeft dus verder niks meer te doen. Wat ik leuk vind zijn de beloningen als je bijvoorbeeld een birdie maakt en de handicapranking. Daarop zie je dat je nummer zoveel van je club, woonplaats, etcetera bent.”

Wat mis je nog?

“Ik zou het mooi vinden als er een connectie komt tussen de app en het 9-stappenplan van De Golf Academie. Bij de cursus op Amelisweerd voerden wij resultaten van onze oefeningen en ronden in op de website degolfacademie.nl. Als dat systeem gekoppeld zou worden, heb je al je gegevens bij elkaar. En ik wil pleiten voor een sociale functie die het mogelijk maakt een flightgenoot te vinden. Geen dating-app, daar zijn er al genoeg van, maar dat je ‘sportieve’ vrienden kunt vinden.”

Nog meer adviezen?

“Mijn vriend heeft de app op zijn smartphone maar ik heb een oude telefoon waarop de app niet werkt. Dat is op zich geen probleem want ik kan de app ook op mijn iPad en computer gebruiken. Je moet dan naar golf.nl/app of rechtstreeks naar mijn.golf.nl/login gaan. Ik denk dat het handig is als andere golfers dat weten.”

De app GOLF.NL is nog in ontwikkeling en zal in de toekomst uitgebreid worden met meer functionaliteiten. Stuit je op een probleem? Op golf.nl/app staat een lijst met veel gestelde vragen en de antwoorden. Kom je er niet uit, stuur dan een mail naar app@golf.nl, ook voor opmerkingen of suggesties.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

De app GOLF.NL in het kort

• De app is onder meer een digitale scorekaart van alle Nederlandse banen: je kunt op de app je score invullen, zowel van een oefenronde als een qualifying ronde.

• Na een qualifying ronde zie je meteen wat je nieuwe handicap is; die handicap wordt ook direct doorgegeven aan het handicapsoftwaresysteem van je club.

• De Stern Birdieranking houdt je birdies bij.

• De Handicapranking geeft aan hoe goed je bent ten opzichte van andere golfers bij je club, in je woonplaats, provincie en in heel Nederland.

• Nodig golfvrienden uit en deel je scores en prestaties en volg hun prestaties op de tijdlijn.

• Je resultaten kun je ook delen op social media zoals Facebook

Dit artikel is ook verschenen in GOLF.NL Weekly 21 van 2016.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}