Het stralende team Schotland met de beker van het ING Ladies Nations Invitational.
Beeld: Tim Buitenhuis

Schotland wint ING Ladies Nations Invitational

22 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Het Schotse drietal Carly Booth, Laura Murray en Kylie Walker heeft de eerste editie van de ING Ladies Nations Invitational gewonnen. Nederland legde op golfbaan The International beslag op de vierde plaats.

Nederland dat aantrad met Dewi-Claire Schreefel, Christel Boeljon en de pas 18-jarige amateur Roos Haarman, werd in het veld van acht Europese landen vierde. In de halve finale verloor Oranje nipt van Engeland en in de strijd om de derde plaats was Denemarken net iets te sterk. De meest in het oog springende prestatie kwam op naam van Haarman die in al haar vijf partijen (foursomes en single) ongeslagen bleef.
De hoofdprijs van 18.000 euro ging naar Schotland, dat in de finale rivaal Engeland klopte. Carly Booth, Laura Murray en Kylie Walker veroverden zo de beker in de allereerste ING Ladies Nations Invitational, een toernooi met een geheel nieuwe opzet. 


Swingend

 De speelsters sloegen de afgelopen dagen op golfbaan The International in Amsterdam letterlijk en figuurlijk af in een swingende setting. Met onder meer een deejay en speaker op de baan, kortere holes en het aantrekkelijke matchplayformat werd het publiek vermaakt. De speelsters reageerden enthousiast. ‘In deze sfeer is het leuk spelen, terwijl er niets verandert aan de competitieve insteek, want alle speelsters willen elke bal goed slaan en winnen’, aldus de Nederlandse profgolfster Dewi-Claire Schreefel.

De ING Private Banking Golf Week krijgt volgens Jeroen Stevens, directeur van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, volgend jaar een mooi vervolg. ‘Ik geloof na deze editie nog meer in dit format. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we de mensen meer kijkplezier willen geven in golf, het spel aantrekkelijker moet worden. Dat is hier de afgelopen dagen met een aantal elementen gebeurd. Met minder en kortere holes moeten de spelers er direct bovenop zitten, zien we meer birdies of het soms helemaal fout gaan. In elk geval levert het veel spektakel op. Ik heb veel mensen gesproken, onder wie bezoekers die het oude Ladies Open kenden en nu deze nieuwe opzet. Ze waren zonder uitzondering enthousiast.’

 

Finale
Schotland – Engeland 4-0
 
Om 3de plaats
Nederland – Denemarken 1-3
Schreefel – Pedersen 0-2 (2up)
Haarman/Boeljon – Larsen/Jörgensen 1-1 (all square)
 
Om 5de plaats
Duitsland – Noorwegen 2-2 (Noorwegen wint met 2up)
 
Om 7de plaats
Frankrijk – België   4-0
 

INGGolfWeek.nl