Aantal golfbanen met GEO groeit snel

29 juni 2016 Redactie NGF
Weer twee nieuwe banen hebben de afgelopen maand het GEO-certificaat mogen ontvangen: Golfclub Holthuizen en Golfbaan Het Rijk van Nijmegen.

Duurzaam beheer is op meer en meer Nederlandse golfbanen een begrip te worden. Ons land is op het gebied van GEO (Golf Environment Organization) in Europees opzicht koploper. Met Holthuizen en Het Rijk van Nijmegen is het aantal gecertificeerde banen op 61 gekomen. Daarnaast zijn er 37 banen die of een intentieverklaring hebben getekend of ‘on course’ zijn.

Trots op onze duurzaamheid

Holthuizen-voorzitter Rieks Perdok gaf aan trots te zijn op het resultaat en dat het werken met minder tot geen pesticiden zichtbaar zal worden op de golfbaan. Minder spik en span en een wat ruigere uitstraling.
Namens de gemeente Noordenveld sprak wethouder Gerrit Alssema zijn felicitaties uit. Ook vertelde hij dat zijn gemeente dezelfde weg heeft ingeslagen en al vijf jaar haar 'groen' chemievrij beheert.
Tevredenheid en gepaste trots ook op Het Rijk van Nijmegen.
‘Ik vind het belangrijk dat wij als Het Rijk Golfbanen continu investeren in duurzaamheid’, aldus Hans Blaauw, die directeur is van de vier courses die tot Het Rijk Golfbanen behoren.
‘Ik ben dan ook erg trots op het team van Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. Na een jaar van actief inventariseren, evalueren en ontwikkelen hebben zij een fantastisch resultaat weten te behalen. Hiermee hebben we bewezen dat ook een commerciële baan ecologie serieus neemt. Een belangrijke stap voor de
toekomst! Onze overige drie golfbanen, Het Rijk van Nunspeet, Margraten en
Sybrook, zijn nu hun eerste stappen aan het zetten, zodat ook zij voor het eind
van 2017 het GEO-certificaat in ontvangst kunnen nemen.’

Meer informatie

Golfclubs en –banen die ook GEO willen worden kunnen zich melden bij Monique Madsen van de NGF via monique.madsen@ngf.nl

}