Christel Boeljon
Christel Bolejon in de ShopRite Classic
Beeld: Getty Images

Luiten 69ste op wereldranglijst, Boeljon 110de

6 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten heeft twee plaatsen terrein verloren op de wereldranglijst. Christel Boeljon is flink gestegen, naar de 110de plaats.

Joost Luiten speelde afgelopen week niet, hij komt deze week wel weer in actie, in Oostenrijk. Op de wereldranglijst schoof hij van de 67ste naar de 69ste plaats. In de Race to Dubai is de Nederlander nog steeds nummer 9. 

Luiten kan zich alleen met een topprestatie nog plaatsen voor het US Open dat over anderhalve week begint. Hij moet dan aankomende maandag in de top-60 van de wereldranglijst staan.

Matthew Fitzpatrick, de winnaar van de Nordea Masters afgelopen zondag, is van de 45ste naar de 32ste plaats gestegen.

LPGA

Christel Boeljon speelde afgelopen week een goed toernooi, ze werd zesde in de ShopRite Classic. Dewi-Claire Schreefel miste de cut. 

Boeljon was 125ste op de wereldranglijst en is 15 plaatsen gestegen. De Nederlandse wil graag meedoen aan de Olympische Spelen. Het NOC*NSF eist dat ze op 11 juli in de top-36 van de olympische kwalificatieranglijst staat én in de top-100 van de wereldranglijst. Dat is zeker mogelijk na de stijging naar de 110de plaats. Boeljon speelt deze week een major waar veel punten voor de wereldranglijst zijn te verdienen.

Anne van Dam 350ste en is nu 353ste, Dewi-Claire Schreefel was 359ste en is 368ste.

Website van de wereldranglijst van mannen.

Website van de wereldranglijst van vrouwen.

Olympische kwalificatieranglijst mannen.

Olympische kwalificatieranglijst vrouwen.

Race to Dubai European Tour.

Ryder Cup-kwalificatieranglijst Europa.Lees meer over

Joost Luiten