US PGA Championship 2016: Preview Joost Luiten

Joost Luiten preview: US PGA Championship

28 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten start donderdag in het vierde en laatste major van het jaar: het US PGA Championship op Baltusrol GC. Bekijk de video preview boven dit bericht.

Het is de vijfde keer op rij dat de 30-jarige Nederlander meedoet aan het PGA Championship. Zijn beste resultaat: een 21ste plaats in 2012.

'Het is echt een set-up van een major', zegt Luiten in een videoreactie over de par-70 baan van Baltusrol GC, die in een unieke set-up slechts twee par-vijfs kent, namelijk hole 17 en 18. 

'De fairways zijn niet zo heel smal, dus je kan ze goed raken, maar zodra je in de rought komt, wordt het erg lastig', zegt Luiten over de hoge rough waarmee de spelers in het laatste major van het jaar te maken krijgen. 

De Bleiswijker kwam niet in actie tijdens de eerste twee majors van het jaar - de Masters en het US Open - en miste de cut in het Brits Open twee weken geleden.

'Ik hoop de wat mindere vorm van het Schots en Brits Open achter mij te laten en de goede vorm weer op de mat te leggen en  dan hopelijk weer een goede week te hebben', aldus Luiten die pas donderdagavond om 19:45 Nederlandse tijd de baan in gaat.

Leaderboard.
Starttijden.

Lees al het Joost Luiten nieuws!

}