Robbie van West: 'Een goed toernooi, waar ik onder druk in heb gepresteerd'
Beeld: Golfsupport.nl

Derde plaats voor Van West in Polen

27 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Robbie van West is derde geworden in het LOTOS Polish Open. De Nederlander miste in het toernooi van de Pro Golf Tour op één slag de play-off.

Op de laatste dag ging hij zelfs even aan de leiding, maar door een dure bogey op de par-5 17de hole van Sierra Golf Club werd Van West, professional van The Dutch, gedeeld derde. Na rondes 71-66-69 - voor een totaal van -10 - moest de Nederlander toekijken hoe twee Duitsers, die op -11 waren geëindigd, om de hoofdprijs gingen spelen. De zege ging uiteindelijk naar Hinrich Arkenau. 

'Het was even goed balen na het missen van mijn birdieputt op hole 18', zegt Van West. 'Dat was een putt van zeven meter die net langs de linkerkant van de hole rolde. Het was een goede knokpartij met mijn flightgenoot (Sascha Smidt, red.), alleen trok hij aan het langste einde. Op 17 sloeg ik een slechte drive vanaf de tee het water in. Dat was even shit, maar dat is golf. Verder heb ik deze week een goed toernooi gespeeld en heb ik  weer onder druk gepresteerd', aldus Van West die 34 holes op rij foutloos speelde maar dus genoegen moest nemen met een gedeeld derde plaats.

Michael Kraaij, de enige andere Nederlander die de cut haalde in Polen, eindigde op de gedeeld 34ste plaats.

Dankzij een cheque van € 1616 staat Van West 15de op de Order of Merit van de Pro Golf Tour. Maarten Bosch is 16de. Michael Kraaij 21ste.

Leaderboard.
Order of Merit.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}