Roos Haarman
Roos Haarman
Beeld: Golfsupport.nl

Roos Haarman de beste na dag 3 van EK

22 juli 2016
Roos Haarman is de beste Nederlandse speelster na dag 3 van het EK in Zweden.

Alle Nederlandse speelsters in het 72-holes kampioenschap op de Park Course 
van Hooks Golf Club hebben de cut na drie ronden gehaald. Dat is goed nieuws na het ELTK eerder deze maand waarin de vrouwen van Oranje 13de werden.

Er is wel elke dag een andere Nederlandse speelster de beste van de vier. Na dag één was Zhen Bontan de beste (achtste), na dag twee Dewi Weber (vijfde) en nu Roos Haarman.

Haarman is na een ronde 70 gedeeld 14de. Weber, runner-up in het Brits Amateur eerder dit jaar, zakte met een ronde 77 naar de gedeelde 22ste plaats. Zhen Bontan (73) is gedeeld 24ste. Romy Meekers noteerde een 75 en zakte een plaatsje, naar de gedeeld 43ste plek.

De Belgische Leslie Cloots gaat aan de leiding met 68-69-67 (-12) en heeft drie slagen voorsprong op de nummer twee. De Belgische Diane Baillieux is derde met -8. 

Baillieux is 18 en haar ronde 64 op dag één was een verbetering van het baanrecord. Op dag twee maakte de Zwitserse Morgane Metraux 62. Zij is gedeeld vierde.

Scores.

European Young Masters

Door onweer op vrijdag hebben nog niet alle spelers 36 holes gespeeld in de European Young Masters op Domaine Imperial in Zwitserland. Jerry Ji van de Noordwijkse is gedeeld 26ste. Thom Hoetmer is gedeeld 30ste. Ji staat met +9 dertien slagen achter op de leider, Mark Power uit Ierland.

Bij de meisjes is Lizzy Peeters na dag twee gedeeld 32ste en Lauren Holmey gedeeld 46ste.

Leaderboard.

Duits Amateur

Ruben van Uden is halverwege het Duits Amateur gedeeld 14de. Met +1 staat hij vijf slagen achter Michael Ludwig uit Oostenrijk, de leider na 36 holes.

Vince van Veen is gedeeld 23ste, Davey Porsius en Seve Prins gedeeld 46ste. Lars Keunen haalde de cut op de slag en is gedeeld 59ste. 

Martijn Horters miste de cut op één slag. Berry Jole, Kevin Reints, Ricky Sanders, Stan Kraai, Quint Koppers, Max Albertus, Pierre Verlaar Jr en Robbert van Helden zijn er in het weekend ook niet meer bij. 

Leaderboard.

}