Beeld: Golfsupport.nl

Weber stijgt naar 5de plek op EK

21 juli 2016
Dewi Weber is donderdag met een 67 (-5) flink geklommen op het leaderboard van het EK. Zhen Bontan zakte weg.

Dewi Weber, runner-up in het Brits Amateur eerder dit jaar, deed goede zaken op Hooks Golf Club. De 20-jarige amateur noteerde met een eagle, zes birdies en drie bogeys een van de betere rondes van de dag en staat nu in de top-5 van het klassement.

Zhen Bontan stond er na dag 1 goed voor met een 8ste plaats, maar zakte naar de 26ste plaats na een 74 (+2).

Roos Haarman staat 35ste en op level par. Romy Meekers staat 42ste met +1.

De cut op Hooks GC valt na drie dagen. Het European Ladies' Amateur Championship werd in 2015 gewonnen door de Spaanse Maria Parra Luque. Een Nederlandse winnares is er nog nooit geweest. Vorig jaar op Murhof Golf Club in Oostenrijk werd Weber zevende en Haarman 55ste, Bontan miste de cut.

Scores.

St Andrews Trophy

Jeroen Krietemeijer speelde deze week voor het Europese team in de St Andrews Trophy. De Nederlandse amateur verloor op dag twee wederom zijn single van de Engelse Gregory Scott, met 2 up. Na de eerste dag stond Europa nog 8-4 voor, maar op donderdag wist GB&I er een 12,5 - 12,5 gelijkspel eruit te slepen om de cup te behouden.

De St Andrews Trophy is een tweejaarlijkse wedstrijd. In 2014 won GB&I, toen werd gespeeld op Bärseback in Zweden.

European Young Masters

Lizzy Peeters en Lauren Holmey noteerden op de eerste dag van European Young Masters in Zwitserland een ronde 80 (+8) voor een gedeeld 22ste plaats.
Jerry Ji staat bij de jongens 24ste dankzij een 77. Thom Hoetmer ging rond in 80 slagen en staat 33ste. Als team staat Nederland op de 20ste plaats.

Leaderboard.

Duits Amateur

Vince van Veen is de beste Nederlander na de eerste dag van het Duits Amateur. Met een 72 (+1) staat de amateur van de Goyer op de gedeeld 21ste plaats.

Martijn Horters en Ruben van Uden staan gedeeld 33ste dankzij een ronde 73.