Davey Porsius
Davey Porsius
Beeld: Golfsupport.nl

Porsius nog steeds 3de, Bontan 1ste

16 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Na de derde ronde van het OK Dutch Junior Open is Davey Porsius nog steeds derde bij de jongens. Zhen Bontan gaat al drie dagen aan de leiding bij de meisjes.

Zhen Bontan van De Pan staat op drie onder par na 54 holes op Toxandria: 70-70-73. Amina Wolf uit Duitsland is tweede met +4 en Judith van der Voort, die op haar home course speelt, derde met +5. Charlotte Puts is gedeeld vierde met +8.

Bij de jongens delen Matthew Jordan van Royal Liverpool en Alan De Bondt van Royal Antwerp nog steeds de leiding. Davey Porsius is gedeeld derde maar staat met -2 totaal wel vijf slagen achter op de leiders.

Pierre Verlaar Jr en Dario Antonisse staan nog net in de top-10 (gedeeld tiende).

In het landenteamklassement, waarvan de scores worden gevormd door de drie best spelende amateurs van dezelfde nationaliteit, voert Nederland nog steeds de ranglijst aan bij zowel de jongens als de meisjes.

In het prestigieuze internationale jeugdtoernooi krijgt de winnaar bij de jongens een wildcard voor het KLM Open (8-11 september op The Dutch). Voor de winnaar bij de meisjes ligt een wildcard klaar voor het SA Women’s Open. Op zaterdag wordt de laatste ronde gespeeld. Toeschouwers zijn welkom, de toegang is gratis. 

Leaderboards.




}