Brittany Lang
Brittany Lang heeft haar eerste major gewonnen
Beeld: Getty Images

Lang wint US Women’s Open na play-off

11 juli 2016 Redactie GOLF.NL
De Amerikaanse Brittany Lang heeft het US Women’s Open gewonnen.

Lydia Ko, de 19-jarige nummer 1 van de wereld, had na drie ronden de leiding op CordeValle Golf Club in Californië, maar maakte 75 op de slotdag, een dag met harde wind en hoge scores.

Brittany Lang (71 slagen) en de Zweedse Anna Nordqvist (67) eindigden op zes onder par. Nordqvist speelde een sterke ronde want ze was na dag drie nog gedeeld 15de, maar in een play-off over drie holes om de titel in de major was Lang de sterkste. 

Nordqvist had in de play-off de pech dat ze twee strafslagen kreeg omdat haar club het zand in een bunker aanraakte. Dat had te maken met de harde wind. Het was te zien op video, de speelsters hoorden het pas na hun afslag op de derde hole van de play-off. (Bekijk de video hieronder.)

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

In het US Open in juni bleek uit videobeelden dat de bal van de uiteindelijke winnaar Dustin Johnson op hole 5 in ronde vier was bewogen. De USGA meldde toen pas veel holes later, op de 12de, aan alle spelers dat Johnson mogelijk een strafslag kreeg. Johnson kreeg uiteindelijk ook een strafslag maar won wel.

Het is de eerste major-zege voor de 30-jarige Amerikaanse Lang. Ko werd met -4 gedeeld derde. 

Leaderboard.

Beelden vierde ronde:


}