Ralph Miller, Robin Swane, Lars Buijs en David van den Dungen
David van den Dungen, Ralph Miller, Robin Swane en Lars Buijs
Beeld: Nicolette Zegwaart

Ralph Miller wint Harlequin Cup en wildcard KLM Open

10 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Met een zege in het PGA Nederlands Kampioenschap Strokeplay voor professionals, de strijd om de Harlequin Cup, heeft Ralph Miller een wildcard voor het KLM Open bemachtigd.

Het toernooi is gespeeld op de gerenoveerde baan van de Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem, in het uiterste zuiden van Limburg en tijdelijk par 68.

Na de eerste ronde op zaterdag gingen de pro's Jan-Willem van Hoof en David van den Dungen het laagst: 66 (-2). Maar met -2 over 36 holes (-4 op zondag) hield Ralph Miller Van Hoof en Van den Dungen achter zich.

Robin Swane, Lars Buijs en David van den Dungen eindigden gelijk met level par.

Miller gaat voor de 13de keer deelnemen aan het KLM Open. Vier keer haalde hij de cut. 'Ik hoop dat het mij dit keer weer gaat lukken om verder in het KLM Open te komen', zei de playing pro die teaching pro is De Lage Vuursche.

Recente edities op Wittem zijn gewonnen door Ronald Stokman (2012), Xavier Ruiz Fonhof (2013), Ben Collier (2014) en Floris de Haas (2015).

Lees ook een interview op pgaholland.nl met Ralph Miller. Hij zegt daarin onder meer:

'Ik oefen echt nauwelijks. Wat ik wel doe, is rondjes spelen met de jonge golfers die ik coach, Piet-Hein Bakkenes en Robin van Deutekom. Dat houdt me scherp.’