Bart Nolte en Tita McCart hebben op het Rijk van Nunspeet met overmacht het International Dutch Senior Open op hun naam geschreven.
Beeld: Ronald Speijer

Dubbelslag voor de Haagsche op International Dutch Senior Open

9 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Bart Nolte en Tita McCart hebben op Het Rijk van Nunspeet met overmacht het International Dutch Senior Open op hun naam geschreven. Ook werd gespeeld om het NK Strokeplay Senioren, een wedstrijd die eerder dit jaar was afgelast wegens overvloedige regenval. Ook die werd gewonnen door McCart en Nolte.

Bart Nolte won met een totaal van +12 (75-75-78), zes slagen minder dan de nummer twee, Douglas Williams, een Amerikaan uit Hong Kong, en zeven slagen op de nummer drie, Pieter van Steenbergen, eveneens van de Haagsche.

In het NK Strokeplay werd Van Steenbergen tweede en Willem Hoos van de Haagsche derde.

“Het was drie ronden lang proberen de bal in de baan te houden”, sprak Nolte na afloop. “Als je maar even afwijkt, dan ligt je bal onspeelbaar en dan heb je problemen. Vandaag gebeurde me dat drie keer, en dat is drie keer te veel. Ondanks de spotters, die goed werk deden, waren het lange ronden omdat er veel moest worden gezocht. Dat het een lastige baan is blijkt wel uit de scores."

Tita McCart, net als Nolte spelend op de Koninklijke Haagsche G&CC, pakte de titel met zeven slagen voorsprong op haar naaste concurrent Nan Croockewit van de Hilversumsche. McCart kwam met rondes 75-81-81 op een totaal van +21, en verbeterde en passant op de eerste dag het baanrecord op de lus Oost-Zuid vanaf de blauwe tee met één slag.

Croockewit eindigde op +28 dankzij ronden 80-80-84. De derde plaats was voor de Finse Minna Kaarnalahti die eindigde met +31 (76-84-87). Voor het NK was de derde plek voor Renée de Ruijter van de Noord-Nederlandse met een score van +35 (87-83-81).

Na afloop was de winnares blij, maar niet helemaal tevreden. “Op de eerste dag verbeterde ik het baanrecord op een lastig te spelen baan. Het Rijk van Nunspeet is lang, smal en je moet tactisch goed spelen, wil je hier een goede score binnenbrengen. Op de tweede dag heb ik voor mijn gevoel goed staan putten, maar de bal wilde niet in de hole en dan is je score minder. Vandaag maakte ik drie keer een drie-putt en dat is jammer maar het was een leuk toernooi.”

Rolf Esser van de Haagsche kreeg met +20 de beker voor ‘Super Senior’, de beste speler boven de 65 jaar.

Uitslag heren.
Uitslag dames.

Lees meer over

Topgolf Toernooien Senioren