Jurrian van der Vaart
Jurrian van der Vaart
Beeld: Golfsupport.nl

Van Driel en Van der Vaart 19de in Slowakije

8 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Van de vijf Nederlanders die donderdag aan het D+D Real Slovakia Challenge begonnen zijn alleen Darius van Driel en Jurrian van der Vaart door naar het weekend.

Beide spelers staan na twee dagen met -6 op de negentiende plaats. Van der Vaart maakte vrijdag maar liefst twee eagles op de Legend Course van het Penati Golf Resort. 'Het was niet mijn beste ronde, maar de twee eagles waren leuk', zei Van der Vaart op Twitter.

Het lukte Daan Huizing (-1), Robin Kind (+5) en Reinier Saxton (par) niet om de cut te halen in Slowakije. Kind (70-79) maakte op de langste hole van Europa (716 meter, een par 6) zelfs een negen. Een dag eerder liep de Hagenaar de green van de vijftiende nog af met een eagle-4.

Saxton (drie slagen boven de cut) probeert het resultaat van deze week te vergeten en kijkt alweer vooruit: 'Ik heb geen woorden voor de scores van de laatste dagen ... Volgende week vrij en daarna naar Frankrijk.'

Huizing speelde een sterke tweede ronde (67, vijf birdies) maar miste de cut op twee slagen.

Aan de leiding gaat de Noor Espen Kofstad met -12. De 28-jarige speler moet in deze week in de top-2 eindigen om een ticket naar de Olympische Spelen in Rio te verdienen.

Leaderboard. Challenge Tour Rankings.


Videobeelden dag twee:


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}