Mirim Lee leidt in US Women’s Open

8 juli 2016 Redactie GOLF.NL
De Zuid-Koreaanse Mirim Lee gaat aan de leiding na de eerste dag van het US Women’s Open na een ijzersterke eerste ronde 64 (-8).

De 25-jarige speelster kwam op de baan van CordeValle, vlakbij San Francisco, heel dicht bij de laagste score ooit in een ronde op het US Women’s Open. Dat record staat op naam van Helen Alfredsson: 63.

De verwachte tienerstrijd tussen de 19-jarige nummer één van de wereld Lydia Ko en de 18-jarige Brooke Henderson (nummer 2) bleef op dag één uit. De Nieuw-Zeelandse Ko kwam niet verder dan een ronde 73 (+1).  Henderson zal de openingsdag snel willen vergeten. Met +4 staat de Canadese op een teleurstellende 106de positie.

De Amerikaanse routinier Christie Kerr was in opperbeste stemming na haar ronde 67 (-5) waarmee ze de tweede plek achter Mirim Lee inneemt. 'Ik probeerde niet te veel vooruit te denken, maar slag voor slag. Het hielp ook dat ik met Lee speelde. We hadden vast een score 59 neergezet als we samen best ball hadden gespeeld', aldus Kerr.

De best genoteerde Europese speler is de Zweedse Anna Nordqvist op een vijfde positie met -4. De 29-jarige Nordqvist wist op de eerste dag in Californië een bijzondere statistiek achter haar naam te schrijven door elke green in regulation te spelen.

Leaderboard.

Beelden eerste ronde:


Preview:

}