Darius van Driel
Darius van Driel
Beeld: Golfsupport.nl

Van Driel en Van der Vaart beginnen sterk in Slowakije

7 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Darius van Driel en Jurrian van der Vaart zijn de D+D Slovakia Challenge goed begonnen. Op de baan van het Penati Golf Resort, op een uur rijden van Bratislava, noteerden beide spelers een ronde 69 (-3) en ze staan daarmee op de zestiende plaats.

Van Driel kwam moeizaam op gang en stond na negen holes zelfs nog boven par na een dubbel bogey op hole zeven. Met maar 31 slagen op de back nine - vijf birdies - revancheerde de Hagenaar zich om uiteindelijk op -3 te eindigen. 

Ook Jurrian van der Vaart, die vorige week knap tweede werd in Aalborg, doet weer mee in de bovenste helft van het klassement. De speler uit Almelo bracht net als Van Driel een ronde 69 binnen.

Van der Vaart staat na zijn derde top-10 klassering van dit seizoen op de elfde plaats van de Road to Oman, de jaarranglijst van de Challenge Tour. Van der Vaart is ook zeer geïnteresseerd in het ontwerp van golfbanen wat hem hulp uit  onverwachte hoek opleverde: 'Er zijn hier twee banen. De Legend course is een Nicklaus Design course, de ander van Create Golf. Jotathan Davidson van Create Golf liet me de baan zien en bood zelfs aan om mijn caddie te zijn.'

Bijna alle spelers nemen deze week geen genoegen met een par op misschien wel een van de meest indrukwekkende holes van Europa. Met 783 yards (716 meter) is hole 15 de enige par 6 op het Europese profcircuit en de langste hole in Europa.

Robin Kind deed op deze omvangrijke hole goede zaken. Kind noteerde een eagle en staat met een dagscore van -2 op een 34ste plaats op vijf slagen van de leider, de Australiër Ryan Fox.

Daan Huizing startte vroeg op de dag, maar leek z’n draai niet te kunnen vinden op de door Nicklaus Design ontworpen baan. Met een score van +4 zal Huizing op dag twee hard moeten knokken om het weekend te halen.

Reinier Saxton maakte 72 en staat daarmee halverwege het klassement. De Santpoorter liet vorige week, na de slotdag in Denemarken weten ontevreden te zijn over zijn spel op de greens. 

Leaderboard. Challenge Tour Rankings.

}