De Boys van Oranje in het ELTK
De Boys van Oranje in het ELTK
Beeld: EGA

Geen teams van Oranje in eerste flight

6 juli 2016
Geen enkel team van Oranje is in de strokeplay-kwalificatie op het ELTK doorgedrongen tot de eerste flight.

In de strokeplay-kwalificatie op dinsdag en woensdag zijn de vijf laagste scores per team opgeteld. De beste acht landen na de eerste twee dagen hebben zich geplaatst voor Flight A, de kampioenspoule waarin wordt gestreden om de eerste plaats. De andere landen (9 tot en met 16) strijden in Flight B om de negende plaats.

In het eerste ELTK onder bondscoach Maarten Lafeber spelen alle Nederlandse teams in Flight B. De Boys zaten nog het dichtst bij de eerste flight, ze zijn tiende geworden met +43. Na dag 1 waren de Boys twaalfde. Mike Toorop werd op de eerste dag gediskwalificeerd voor het invullen van een te lage score. 

Het jongensteam moet in Flight B verder strijden om de negende plaats. Duitsland heeft de eerste fase gewonnen met +26.

De Dames waren na dag één 15de en zijn 13de geworden, met +41. Het Spaanse team won met +10.

De Girls zijn 15de geworden met +63. Het team van Italië won met -8.

De Heren eindigden op de 16de plaats, onderaan met +46, 43 slagen meer dan Frankrijk en Schotland, de teams die eerste werden. Na dag 1 waren de heren van Oranje 15de.

De Dames en Heren moeten beter dan veertiende worden om degradatie naar de B Poule te voorkomen.

De beste Nederlandse resultaten in het recente verleden: de heren werden vierde in 2013 en de jongens werden vorig jaar vierde. De Girls eindigden in 2015 als vijfde.

Uitslagen

ELTK Boys 2016: uitslagen.

Spelers: Koen Kouwenaar, Jerry Ji, Maarten van Mourik, Mike Toorop, Nordin van Tilburg, Stan Kraai. Coaches: Inder van Weerelt, John Bleys.

Baan: Diamond CC, Oostenrijk.

ELTK Girls 2016: uitslagen.

Speelsters: Anouk Sohier, Chantal Paassen, Daniëlle Modder, Jennifer Sepers, Lizzy Peeters, Mayka Hoogeboom. Coach: Cees Renders. Captain: Floor Sinke.

Baan: Oslo GC, Noorwegen.

ELTK Heren 2016: uitslagen.

Spelers: Lars Keunen, Lars van Meijel, Max Albertus, Peter Melching, Rowin Caron, Vince van Veen. Coaches: Niels Kraaij en Taco Remkes.

Baan: Golf de Chantilly, Frankrijk.

ELTK Dames 2016: uitslagen.

Speelsters: Charlotte Puts, Dewi Weber, Marit Harryvan, Romy Meekers, Roos Haarman, Zhen Bontan. Coach/Team Advisor: Marjet van der Graaff. Captain: Myrte Eikenaar.

Baan: Oddur GC, IJsland.


Het ELTK 2016 duurt tot en met 9 juli. Lees hier een voorbeschouwing.


}