Joost Luiten negende in Frankrijk

3 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is na een ronde 72 op zondag gedeeld negende geworden in het Open de France. Hij is met een score van -2 negen slagen achter de Thaise winnaar Thongchai Jaidee geƫindigd (-11).

Joost Luiten begon zijn slotronde zondag als gedeeld vijfde, vijf slagen achter op de leider Jaidee. Joost begon zijn ronde sterk door twee birdies op de derde en vijfde hole van Le Golf National. Vanaf hole 6 wist Luiten geen birdies meer te noteren, maar hij maakte wel drie bogeys.

'Die twee bogeys waren echte momentum killers', zegt Luiten. 'Daarna kreeg ik de bal niet meer echt dicht bij de hole. Weer een top-10 notering is natuurlijk goed, maar juist als je zo vaak hoog eindigt wil je meer. Thongchai Jaidee was gewoon te goed voor iedereen, maar ik had om de tweede plaats willen meedoen. Jammer dat het niet is gelukt, maar de vorm is en blijft goed dus dat is positief. Ik vlieg dinsdag naar Schotland voor het Schots Open, weer een mooi en groot toernooi. Kijken of ik daar wel om de winst kan meedoen.'

De winnaar Jaidee noteerde zondag geen bogeys en stelde zijn nummer-één positie hierdoor zeker. Jaidee eindige met een dagscore van -3 op een totaal van -11. De Italiaan Francesco Molinari en de Spanjaard Rafa Cabrera Bello probeerden het Jaidee nog moeilijk te maken door -5 en -4 voor de dag te scoren. Deze indrukwekkende scores waren echter niet genoeg om Jaidee te evenaren.

Rory McIlroy, die halverwege het toernooi gedeeld eerste was, miste met name op de korte afstanden en bij putts precisie waardoor hij eindigde als derde met een totaal van -6.

Eindstand. In de Race to Dubai is Luiten 10de.

Video van Ziggo:

Loading the player...

Het slotmoment van Jaidee:

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}