NVG Award
Met veel waardering voor zijn carrière heeft NVG-bestuursvoorzitter Tinus Vernooij de Award uitgereikt aan Robert-Jan Derksen.
Beeld: Koen Suyk

NVG Award voor Robert-Jan Derksen

17 februari 2016 Redactie GOLF.NL
Op het jaarlijkse Nationaal Golf Congres & Beurs is de NVG Award 2016 uitgereikt aan Robert-Jan Derksen.

Elk jaar wordt de NVG Award toegekend aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de golfsport. Peter Alliss, Henk Heyster, Golfbaan Spaarnwoude, Jaime Ortiz Patiño gingen de winnaar van 2016 voor.

Dit jaar heeft de NVG gemeend Robert-Jan Derksen de prijs toe te kennen vanwege zijn positieve invloed op golf in Nederland. Derksen beëindigde zijn loopbaan als Tour-speler aan het einde van 2014. Door zijn uitstekende spel, met twee overwinningen op de European Tour en uitstekende resultaten in de World Cup, is hij volgens de NVG een voorbeeld voor aankomende golfspelers en heeft hij veel media-aandacht op golf weten te richten. Maar bovenal ziet de NVG 'The Smiling Dutchman' als een lopend reclamebord voor golf zowel binnen als buiten Nederland.

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars van de NVG (Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties) Award zijn de Nederlandse Greenkeeper Associatie (2015),  Nederlandse Golf Federatie (2014), Jan Kees van der Velden (2013), Limburg Golfland (2012), TIG Sports (2011), Gerard Jol (2010), Henk Heyster (2009), Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapten (2008), het Nederlands team bestaande uit Joost Luiten, Wil Besseling en Tim Sluiter (2007), Charles Taylor (2006), Jaime Ortiz-Patiño (2005), Peter Alliss (2004) en Golfbaan Spaarnwoude (2003).

Innovation Award

IJsselweide in Gouda heeft de NVG Innovation Award gewonnen voor de uitbreiding van de 9-holes baan met de adventure minigolfbaan Jurassic Park.

Ons ''kleine'' zusje Jurassic Golf heeft vandaag een grote prijs in ontvangst mogen nemen! Namelijk een Innovation Award 2016 tijdens het Nationaal golf congres. En wat zijn we ongelofelijk trots!

Geplaatst door Golfbaan IJsselweide op woensdag 17 februari 2016

Hieronder is een film van het congres te zien:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Sfeerverslag Nationaal Golfcongres NVG - made by Preshot from Preshot on Vimeo.

Het FD bericht over de golfmarkt naar aanleiding van het jaarlijkse congres:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}