Familiegolftoernooi doet duit in het zakje

16 december 2016 Redactie GOLF.NL
Tijdens de Golf Awards, die afgelopen donderdag zijn uitgereikt, is een cheque overhandigd aan het Jeugdsportfonds. Het totaalbedrag à € 29.500 bevat de opbrengst van het jaarlijks terugkerende Familiegolftoernooi en de opbrengst van een veiling op de avond van de uitreiking.

Monique Maks, directeur van het Jeugdsportfonds, nam donderdagavond de cheque in ontvangst. “Ik ben heel blij met deze mooie bijdrage. Zo kunnen we 120 kinderen een jaar lang ondersteunen om te sporten. Of ze nu gaan golfen, voetballen of turnen. Ik wil dan ook alle leden van de golfclubs bedanken voor hun inzet."

"Zo kunnen we 120 kinderen een jaar lang ondersteunen om te sporten"

Het Familiegolftoernooi

Sinds begin 2016 is het Jeugdsportfonds gekoppeld aan het jaarlijks terugkerende Familiegolftoernooi dat traditiegetrouw wordt georganiseerd door de NGF, waarbij de clubs een onmisbaar ingrediënt zijn. “Het is mooi om te zien hoe iedere club haar bijdrage heeft geleverd aan de opbrengst van het gezamenlijk goede doel en hoe andere initiatieven van de grond komen", zegt Willem Zelsman, de president van de NGF. "Ik ben dan ook trots te mogen aankondigen dat wij ook komend golfseizoen het Jeugdsportfonds omarmen. Golfen met de familie - of het nu een zus, neefje of tante is - blijft in 2017 ook het ‘recept’, waarbij de NGF hoopt dat nog meer clubs het toernooi op de kalender zetten en dat randactiviteiten tijdens deze dagen toegankelijk zijn voor de hele familie."  

"Ik ben trots te mogen aankondigen dat wij ook komend golfseizoen het Jeugdsportfonds omarmen”

Het Jeugdsportfonds

In Nederland groeit circa één op de acht kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaans-minimum. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie van de sportclub. Alle kinderen in Nederland verdienen een kans op een goede basis. Via sport kunnen zij zich lichamelijk, sociaal en mentaal ontwikkelen. Dat is voor ieder kind belangrijk, voor nu én in de toekomst. De NGF helpt het Jeugdsportfonds om alle kinderen de mogelijkheid te bieden te sporten. Dankzij de opbrengst van het Familietoernooi en de veiling kunnen nog meer kinderen meedoen!

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}