Lars van Meijel in actie eerder dit jaar.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Meijel en Van Geelkerken door, Caron en Albertus naar huis

16 december 2016 Redactie GOLF.NL
Met nog een ronde te spelen in de Qualifying School finale van de Alps Tour staat Lars van Meijel gedeeld derde. Ook Bernard Geelkerken (38ste) overleefde de cut op vrijdag en mag zaterdag spelen voor een betere kaart.

De kwalificatiewedstrijd wordt gehouden op de Asia Course en Europe Course van La Cala in Spanje. Op vrijdag, na 36 holes, viel de cut voor twee van de vier afgereisde Nederlanders: Rowin Caron en Max Albertus. 

Lars van Meijel ging wederom rond in 69 slagen, ditmaal op de Asia Couse van La Cala (-3, vijf birdies en twee bogeys). De speler van de Eindhovensche steeg van de zesde naar de derde plaats en heeft met een totaal van -5 een uitstekende uitgangspositie.

Bernard Geelkerken (die zich op maandag kwalificeerde voor de finale) staat ook in de top-65: op de 38ste plaats. De amateurspeler staat op een totaal van +4 na een tweede ronde in 72 slagen.

Max Albertus verloor terrein met een 76 (+5) en eindigde op de 68ste plaats met een totaal van +7, een slag te veel om bij de beste 65 te eindigen en door te mogen. Voor Rowin Caron, die ook op +7 (74-76) eindigde, is het ook klaar. 

De laatste ronde wordt gespeeld op de Asia Course. De beste 65 (plus ties) spelen de laatste dag (zaterdag) voor een Alps Tour kaart en hoe hoger de eindklassering, hoe beter de kaart. 

De Alps Tour is een divisie onder de Challenge Tour. Darius van Driel en Jurrian van de Vaart hebben in 2015 via de Alps Tour een kaart voor de Challenge Tour veroverd.

Lars van Meijel, Rowin Caron en Max Albertus speelden eerder dit jaar ook de Q School van de European Tour. Albertus en Caron vielen af in Stage One en Van Meijel viel af in Stage Two.

Leaderboard.

Bekijk hier een vlog van Max Albertus over zijn voorbereidingen op de Q School.

Greg Norman Junior Invitational

De 15-jarige Rick Hessing van GC de Koepel heeft een uitnodiging gekregen voor de Greg Norman Junior Invitational op Barefoot Resort and Golf in Myrtle Beach. Het jeugdtoernooi in Amerika wordt gespeeld van 15 tot 17 december.

Scores: globaljuniorgolf.com.

Professional en coach Garry Jack is meegereisd en houdt een blog bij op garryjackpga.wordpress.com.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}