Christel Boeljon en Joost Luiten wonnen al meerdere keren. Hier poseren beiden met de trofeeën in 2015.

De week van de Golf Awards

12 december 2016 Redactie GOLF.NL
Het is de week van de Golf Awards. Ook dit jaar worden de prijzen voor onder anderen de golfer en de golfster van het jaar uitgereikt. Dat gebeurt donderdag 15 december op een gala in Noordwijk.

De afgelopen jaren gingen de ‘bekendste’ awards naar Joost Luiten en Christel Boeljon, die op grond van hun prestaties op het allerhoogste niveau en het daaraan gekoppelde prijzengeld werden verkozen. Ook dit jaar weegt dat criterium zwaar. 

In Huis ter Duin worden nog meer jaarprijzen uitgereikt. De winnaar van de verkiezing greenkeeper van het jaar werd afgelopen week al bekendgemaakt op het Nationaal Golf & Groen Symposium. Die titel ging naar Vincent de Vries, hoofdgreenkeeper op de golfbaan van GC de Hoge Kleij (lees hier meer). 

De ook elk jaar uitgereikte golfpersprijs is een gemeenschappelijk initiatief van de NGF en de Nederlandse Vereniging van Golfende Journalisten.

De categorieën waarin Awards worden uitgereikt zijn:

  • Golftalent van het jaar
  • Greenkeeper van het jaar
  • Golfbaan van het jaar
  • Coach van het jaar
  • Gehandicapte golfer van het jaar
  • Golfpersprijs

Het zal voor niemand een verrassing zijn als Joost Luiten weer wordt gekozen als golfer van het jaar. Hij staat al jaren op eenzame hoogte en won bovendien dit jaar het KLM Open voor de tweede keer. Het was zijn vijfde zege op de European Tour.

Naar de titel golfster van het jaar lijkt Anne van Dam een kansrijke gooi te doen. Van Dam, in 2013 nog talent van het jaar, won in China haar eerste toernooi op de Ladies European Tour. Maar met de criteria in ogenschouw genomen maakt toch ook Christel Boeljon, die onlangs nog op GOLF.NL bekendmaakte dat ze voorlopig stopt met topgolf kans.

Bij de verkiezing talent van het jaar zetten we onze kaarten op Dewi Weber. De 20-jarige amateur en lid van Oranje maakt dit jaar onder meer furore in het college golf in de Verenigde Staten, waar ze het team van de University of Miami aanvoert.

Lees hier over de historie van de Golf Awards.

 

}