Een 73 (+1) voor Tiger Woods na 466 dagen afwezigheid.
Beeld: Golfsupport.nl

Woods (+1) maakt rentree, Holmes aan de leiding

2 december 2016 Redactie GOLF.NL
Na 466 dagen is hij terug: Tiger Woods maakte donderdag zijn rentree op de PGA Tour en noteerde een 73 (+) in de eerste ronde van zijn eigen Hero World Challenge.

Van de 18 spelers die aanwezig zijn op de Bahamas staat Woods na de openingsronde 17de. J.B. Holmes gaat alleen aan de leiding dankzij een 64 (-8). 

De start van Woods (40) was - onder toeziend oog van een leger aan pers en een handvol toeschouwers langs de fairway - veelbelovend. Na easy parren op de eerste twee holes van Albany kwam Tiger los. Zo los dat hij na acht holes vier onder par stond en de nummer 898 van de wereldranglijst zelfs even aan kop ging in het klassement. 

Helaas ging het vanaf de negende hole bergafwaarts, en werd duidelijk dat Woods - ondanks bij vlagen zeer goed verzorgd spel - wedstrijdritme mist. Want wat makkelijk een 68 had kunnen zijn voor de veertienvoudige majorwinnaar werd uiteindelijk een 73 (+1). Dat had vooral te maken met de twee dubbele bogeys op 16 en 18 en de naar eigen zeggen 'stomme fouten' die hij maakte op de par-5 9de en 11de van de baan in New Providence. 

Reactie Tiger Woods na 1ste ronde

Woods' speelpartner, Patrick Reed, wist op level par te eindigen dankzij een chip-in voor birdie op 18. Leider J.B. Holmes (-8) wordt achtervolgd door Hideki Matsuyama (-7) en Dustin Johnson (-6). De beste European is Henrik Stenson, die met -5 de vierde plaats deelt. Juston Rose, die al langer worstelt met rugproblemen, staat achter Woods op de laatste plek met +2.

Tiger Woods start vrijdag zijn tweede ronde om 17:12 Nederlandse tijd en speelt met Justin Rose. Er is geen cut na twee rondes.

Leaderboard.

Hoogtepunten Tiger Woods Ziggo Sport Golf:

Loading the player...

Hoogtepunten YouTube PGA Tour:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}