Wil Besseling
Wil Besseling
Beeld: Golfsupport.nl

Moving day voor Besseling en Huizing

27 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Wil Besseling en Daan Huizing zijn op de derde dag van de Bridgestone Challenge flink gestegen in het klassement, maar veel anderen konden hun derde ronde door onweer nog niet voltooien.

Wil Besselling stond halverwege het toernooi op de 48ste plaats, samen met Daan Huizing. De twee kwamen daarom vroeg op de dag in actie.
Besseling had zaterdag maar 67 slagen (-5) nodig op Heythrop Park Resort. Hij is vooralsnog zo'n 30 plaatsen gestegen en is gedeeld 18de in de tussenstand. Besseling maakte een double bogey op de par-4 eerste maar daarna vijf birdies en een eagle (op de par-5 14de). 

Daan Huizing ging rond in 68 slagen (één bogey en vijf birdies). Hij is zo'n 30 plaatsen gestegen en is gedeeld 29ste in de tussenstand.

Halverwege de middag werd het spel stilgelegd vanwege onweer. Pas na zessen werd weer gespeeld en ongeveer de helft van het veld moet ronde drie nog op zondag afmaken. 

Reinier Saxton, gedeeld 23ste na dag twee, heeft nog maar twaalf holes gespeeld van de derde ronde en is met +3 voor de dag gedeeld 60ste.

De leider na dag twee (na 17 birdies en 19 pars), de Belg Thomas Detry, heeft zaterdag negen holes gespeeld. Hij maakte op dag drie zijn eerste bogey. Detry is twee onder voor de dag en 19 onder voor het toernooi.

Robin Kind miste vrijdag de cut op één slag. Maarten Lafeber, Taco Remkes en Jurrian van der Vaart hebben ook het weekend gemist. 

Leaderboard.

Order of merit.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}