Paul Peterson, hier in actie op de Kennemer tijdens het KLM Open in 2015, slaat Thomas Pieters in een nek-aan-nek race van zich af voor de zege in de Czech Masters.
Beeld: Golfsupport.nl

Pieters grijpt mis, Peterson verrassende winnaar in Tsjechië

21 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
In een direct gevecht met titelverdediger Thomas Pieters trok de onbekende Amerikaan Paul Peterson met een geweldige putt op de 18de de zege naar zich toe.

Vorig jaar won Thomas Pieters met een totaal van -20 zijn eerste toernooi op de European Tour. Dit jaar moest de Belg toezien hoe hij zijn titel kwijtraakte aan een Amerikaan die voor deze week als beste prestatie een vijfde plaats in het Maybank Malaysian Open van 2015 achter zijn naam had staan.

De relatief onbekende Peterson (nummer 398 van de wereld) kwam uit het niets en won zijn eerste zege door op de 18de hole van Albatross Golf Resort een birdie te maken voor een 67 (-5) en een totaal van -15 om zo de deur definitief op slot te doen voor Thomas Pieters. De Vlaming had zelf ook een goede kans op birdie en een eventuele play-off, maar het gat na de birdie van Peterson was niet meer te overbruggen.

Pieters werd met een birdie op 18 alleen tweede met -14. David Howell en Ryan Evans deelden de derde plaats met -11.

Ryder Cup

Thomas Pieters had deze week en komende week moeten winnen om zich rechtstreeks te plaatsen voor het Europese Ryder Cup-team. De wedstrijd van komende week (Made in Denmark) is het laatste toernooi van de kwalificatieperiode, maar de negen rechtstreeks geplaatste spelers zijn nu al bekend.

Matthew Fitzpatrick stelde zijn plek in Team Europe in de Ryder Cup veilig door alleen vijfde te worden. Hij kan niet meer ingehaald worden. Andy Sullivan is ook veilig.

• Matt Fitzpatrick

Willett, Wood, Cabrera-Bello, Sullivan en Fitzpatrick debuteren in de Ryder Cup.

De grootste kanshebbers op de drie wildcards zijn Lee Westwood en Martin Kaymer en bijvoorbeeld Russell Knox of Thomas Pieters. De wildcards worden na de wedstrijd van komende week bekendgemaakt.

Pieters werd vorige week vierde in de olympische golfwedstrijd en steeg afgelopen maandag op de wereldranglijst van plaats 64 naar 61. De Vlaming verdedigt van 8 tot 11 september zijn titel op The Dutch.

Pieters is na zijn tweede plaats in Tsjechië nummer 24 in de Race to Dubai (hij was 30ste). Joost Luiten is nummer 15.