Pierre Junior Verlaar speelde een superronde op de laatste dag van het Fins Amateur en steeg meer dan twintig plaatsen in het klassement.
Beeld: Golfsupport.nl

Zesde plaats voor Verlaar en Bootsma  in Fins Amateur

20 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Pierre Junior Verlaar en Philip Bootsma zijn op de zesde plaats geëindigd in het Fins Amateur.

Pierre Junior Verlaar maakte op de laatste dag van het 54-holes strokeplaytoernooi een grote sprong in het klassement. De 18-jarige amateur noteerde zaterdag een 64 (-7), en dat was niet alleen de beste ronde van de dag, maar ook van het toernooi. Dankzij deze uitstekende ronde steeg hij naar de gedeeld zesde plaats.

De speler van The Dutch zal balen dat de wedstrijd op Helsingin Golfklubi niet nog een dag langer duurt. Op dag 1 noteerde Verlaar een 80, op dag 2 een 71 om de cut te halen en op de laatste dag wist de amateur zichzelf nogmaals flink te verbeteren.

Philip Bootsma leek lang op weg naar een plek op het podium, maar zakte op de tweede negen terug door drie bogeys op hole 13, 17 en 18. Met level par bleef de winnaar van het Brabants Open steken op de zesde plaats.

Vince van Veen zakte van de zesde naar de negende plaats dankzij een ronde 72 (+1). Dario Antonisse, de laatste Nederlander die de cut haalde, zakte ook een paar plaatsen en eindigde op de gedeeld 14de plaats met +5.

De winst ging overtuigend naar thuisspeler Kim Koivu. Met een totaal van -8 had de Fin zes slagen voorsprong op de runner-up.

Leaderboard.

Meer informatie: helsingingolfklubi.fi.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}