Thomas Pieters, hier in actie tijdens de Olympische Spelen, staat na de tweede dag van de Czech Masters in Praag bovenaan het klassement.
Beeld: Golfsupport.nl

Nog steeds Pieters

19 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Thomas Pieters is naar de koppositie gestegen op dag twee van de Czech Masters, en daar kreeg de Belg gezelschap van Jeff Winther.

De Belg Thomas Pieters bleef vrijdag foutloos op de baan van Albatross Golf Resort bij Praag. De titelverdediger in het KLM Open in september is in vorm en noteerde op de warme zonnige dag vijf birdies en geen bogeys voor een tweede 67 (-5) op rij en een score van -10 in totaal.   

De Deense Jeff Winther, de nummer 320 op de wereldranglijst, kwam tot dezelfde score dankzij een 66.

Het tweetal heeft vier slagen voorsprong op een flinke groep ‘grote namen’ met -6: David Howell, Tommy Fleetwood, Matthew Fitzpatrick - die op jacht is naar een plek in de Ryder Cup – de Zweden Peter Hanson en Robert Karlsson en de onbekende Steven Brown (OWGR 1085). 

Lee Westwood staat gedeeld 25ste na een ronde 72. Andy Sullivan, de hoogste gerankte speler in Tsjechië, miste de cut met een totaal van +4 (75-73). 

Pieters werd vorige week vierde in de olympische golfwedstrijd en steeg op de wereldranglijst van plaats 64 naar 61. (Joost Luiten, die tot het KLM Open niet speelt, is nummer 65 van de wereld.) In de Race to Dubai is de Belg 30ste (Joost Luiten is 15de).

Pieters' zege eind augustus 2015 in de Czech Masters was zijn eerste overwinning op de European Tour. Twee weken later won hij op de Kennemer het KLM Open, voorlopig zijn laatste overwinning. De Vlaming verdedigt van 8 tot 11 september zijn titel op The Dutch.

Leaderboard.

Ryder Cup-kwalificatielijst.

Race to Dubai.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}