The Dutch
Hole 10 van The Dutch

Strijd om wildcard KLM Open op The Dutch

15 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Op maandag en dinsdag wordt op The Dutch een 36-holes toernooi gespeeld. De winnaar verovert een wildcard voor het KLM Open.

De wedstrijd met de naam The Dutch Futures is een nieuw toernooi op de kalender van de PGA Holland Tour. 

De par-71 baan van The Dutch in het Gelderse Spijk is over iets meer dan drie weken gastheer van het KLM Open. Voor de spelers is het een kans een wildcard voor het Dutch Open te bemachtigen. Voor de greenkeepers is het een goede test. 

Onder de deelnemers aan The Dutch Futures zijn Daan Huizing, Robin Kind, Ralph Miller, Didier de Vooght (winnaar van het Dutch Challenge Open 2002), Robbie van West en Joost Steenkamer.

Ralph Miller heeft eerder dit jaar al een plaats in het KLM Open veroverd met een overwinning in het PGA Holland Kampioenschap. 

Een week voor de wedstrijd van de European Tour is opnieuw een wildcard voor het KLM Open te winnen - in de Twente Cup op de Twentse GC. 

Scores

De pas 16-jarige Nordin van Tilburg evenaarde in de eerste ronde met een 67 het baanrecord van The Dutch (vanaf de witte tees, bij het KLM Open zal deels van wit en deels van zwart gespeeld worden). 

Van Tilburg, zevende op de NGF-ranking voor jongens, maakte op de par-71 baan bij het Gelderse Spijk vijf birdies en een bogey. De koploper werd afgelopen weekeinde twaalfde in het Brabants Open. In zowel het NK Strokeplay tot en met 18 jaar als het NK Strokeplay voor Junioren eindigde Nordin van Tilburg in de top-5.

In dit 36-holes toernooi van de PGA Holland heeft Van Tilburg – lid van The Dutch – twee slagen voorsprong op de pro’s Ralph Miller en Ramon Schilperoord.

De scores na dag één:

67 – Nordin van Tilburg
69 – Ralph Miller, Ramon Schilperoord
70 – Sven Maurits
71 – Peter Melching
72 – Paul Berkhout, Thomas Merkx, Lars Buijs, Mitchell Schoorl, Joost ter Veld
73 – Mark Reynolds, David van den Dungen, Niels Kraaij, Kevin Reints
74 – Tjeerd Staal, Robin Swane, Michael Versteege, Joost Steenkamer, Michael Kraaij, Robin Kind, Sven Korver

The Dutch Futures 

The Dutch Futures is ook de naam van een initiatief van The Dutch om talenten in Nederland te helpen. De golfers kunnen trainen en spelen op The Dutch op basis van een speciaal lidmaatschap. Ze krijgen ook loopbaantraining. Voor The Dutch Futures worden ongeveer tien wedstrijden per jaar georganiseerd met een prijzenpot van ongeveer 25.000 euro.

Meer informatie op facebook.com/TheDutchFutures.

Lees meer over

KLM Open