Philip Bootsma en Dewi Weber met de prijzen op de Eindhovensche.
Beeld: Golfsupport.nl

Weber en Bootsma de beste in Brabant

14 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Dewi Weber won op de Eindhovensche met overmacht het Brabants Open. Bij de heren was Philip Bootsma de beste.

Dames

Dewi Weber ging op zaterdag na 36 holes aan de leiding en bouwde haar voorsprong op de laatste dag verder uit (op zondag werden 36 holes gespeeld door de dames en de heren). In de ochtend noteerde de beste Nederlandse amateur een voor haar doen matige 74 (+2), maar ze stelde in de middag orde op zaken met een superronde, een 65 (-7). Met haar totaal van -6 op de Eindhovensche (71-72-74-65) overklaste ze het veld, bestaande uit 42 dames van wie er 20 de cut haalden. Het gat met de nummer twee, Roos Haarman, was maar liefst elf slagen. Pasqualle Coffa werd derde met +9.

Heren

Ook bij de heren (78 deelnemers, 38 haalden de cut) ging de winnaar wire to wire. Philip Bootsma greep op de eerste dag in Valkenswaard de leiding en stond die niet meer af. Na een ochtendronde in 67 (-5) slagen had de amateur van Houtrak op zondagmiddag een comfortabele voorsprong op de concurrentie. In de laatste ronde zakte Bootsma echter van -15 naar -13, maar dat was alsnog genoeg voor de overwinning. 

De Duitser Raphael Geissler legde beslag op het zilver met een totaal van -12. Ruben van Uden eindigde op -10 en werd daarmee derde.

'Ik heb wel wat toernooien gewonnen, maar deze is wel het meest prestigieus', zei de blije winnaar na afloop. 'De eerste 46 holes van het toernooi maakte ik geen enkele bogey, dus dan weet je dat je flink onder par kan staan. Ik sloeg de ijzers goed dichtbij en de putter deed het ook goed deze week', zei Bootsma.

De amateur wil nadat hij volgend jaar zijn master heeft gehaald zichzelf een aantal jaren de kans geven als professional. 'Ik wil later kunnen zeggen dat ik het geprobeerd heb en dat ik geen spijt krijg. Met m'n studie heb ik dan ook iets om op terug te vallen.' 

Wildcard KLM Open

In het Brabants Open, dat als het Internationaal Amateur Kampioenschap van Nederland op de kalender van de EGA staat, ligt er voor de winnaar bij de heren traditiegetrouw een wildcard voor het KLM Open klaar. Vorig jaar won Bootsma ook een wildcard dankzij een zege in het Kennemer Open. Ook dit jaar is de amateur er weer bij, ditmaal op de The Dutch.

'Ik zat er aan het begin van de week niet echt over te denken', zei hij over de bijzondere prijs. 'Ik dacht meer aan lekker spelen. Natuurlijk weet je wel dat die wildcard er is, maar daarvoor moet je eerst goed spelen,' aldus de 21-jarige winnaar die vorig jaar op de Kennemer de cut niet haalde.

Meer informatie: brabantsopen.nl.

Eindstand heren / dames.

}