Jerry Ji
Jerry Ji
Beeld: Golfsupport.nl

Ji gesneuveld in achtste finale van Boys Amateur

12 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Jerry Ji haalde vrijdagochtend knap de achtste finale van het Boys Amateur in Schotland maar vrijdagmiddag is hij op de laatste hole uitgeschakeld.

Jerry Ji won donderdag van de Spanjaard Jon Lopez-Lanchares (op de 19de). De 16-jarige Ji versloeg vrijdagochtend de Spanjaard Ignacio Montero Gimeno (1 hole) en haalde daarmee heel knap de achtste finale.

In die ronde, die vrijdagmiddag werd gespeeld, verloor hij op de laatste hole van de Fin Matias Honkala. De amateur van de Noordwijkse was na zestien holes twee down. Hij won nog de zeventiende maar Honkala plaatste zich voor de kwartfinale.

Boys Amateur

Het 90ste Boys Amateur Championship (voor jongens onder de 18 jaar op 1 januari 2016) wordt dit jaar gehouden op Muirfield. De strokeplay-wedstrijd werd gespeeld op Muirfield en The Renaissance. Meer dan 250 spelers uit 23 landen verschenen aan de start. 

Mike Toorop, Dario Antonisse, Bas Slungers, Timo Thans, Henry Lai, Bob Geurts en Maarten van Mourik overleefden de strokeplay-kwalificatie niet. Koen Kouwenaar haalde de cut maar sneuvelde in zijn eerste matchplay-partij.

Elke matchplay-ronde gaat over 18 holes, alleen de finale is 36 holes.

Uitslagen matchplay.

Naschrift: in de finale won de Spanjaard Alejandro Aguilera van de Duitser Falko Hanisch op de 37ste hole.

Eindstand strokeplay.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}